Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 23°C

Şahinbey’de 26 bin ağaç dikilecek

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ İLÇENİN DAHA YEŞİL OLMASI İÇİN 26 BİN AĞAÇ DİKİMİNİ ÖĞRENCİLERLE GERÇEKLEŞTİRİYOR.

28/02/2022 14:55
A+
A-

Gazaintep’in Şahinbey ilçesinin daha yeşil olması için 26 bin ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

İlçenin dört bir yanında ağaç dikimlerine başlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerinin katılımıyla Süs elması, süs eriği ağacı gibi birçok farklı çeşit ağacın dikimlerini gerçekleştiriyor. Projeyle toplamda 26 bin ağaç dikimi yapılarak şehrin yeşil alan miktarının arttırılması ve doğada yaşayan hayvanların faydalanması hedefleniyor. Yeşilvadi Parkı’nda düzenlenen ağaç dikim etkinliğinde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ağaç dikimlerinin çok önemli olduğunu ve ağaç dikim çalışmalarının artarak devam edeceğini vurguladı.

“Bulabildiğimiz her alanı ağaçlandıracağız çünkü Gaziantep bunu hak ediyor”

Ağaç ve fidan dikimi konusunda herhangi bir sınırlarının olmadığını, ilçe içerisindeki boş olan bütün alanları ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Ağaç dikmek gerçekten çok önemli. Biz bunu kendi ekibimizle birlikte beraber dikebilirdik ancak öğrencilerimizle dikmek istedik. Çünkü bu ağaçlar öğrencilerimizin ağaçları olacak. Her birinizin adına burada ağaç dikiyoruz. Yani dikili bir ağacınız olacak bir gün gelip burayı ziyaret ettiğinizde bu benim ağacım diyeceksiniz. İş sahibi olacaksınız, evleneceksiniz, çocuklarınız olacak ve çocuklarınızı buraya getirdiğinizde bu ağacı biz dikmiştik diyeceksiniz. Ben lise öğrencisiyken Atatürk Lisesi’nde küçük bir alana ağaç dikmiştik. Hiç unutmuyorum ne zaman okula gitsem bu ağaçları biz dikmiştik diyorum. Peygamber Efendimiz, ‘Yarın kıyamet kopacağını bilseniz. Elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Çünkü bir ağaç yetiştiği zaman ondan insanlar ve hayvanlar faydalanıyor. Süs elması, süs eriği gibi benzer şekilde ağaçlar dikiyoruz. Böylelikle kuşlarda ağaçlarımızdan faydalanabilsin. Ağaçlandırma çalışmaları ülkemizin yemyeşil ve havamızın güzel olması için çok önemlidir. Ağacın faydasını saymakla bitiremeyiz. Onun için daha çok ağaçlandırma yapacağız. Daha yeşil bir Şahinbey, daha yeşil bir Gaziantep, daha yeşil bir Türkiye hedefimize hızla ilerliyoruz. Birazda yetişmiş şekilde olan ağaçlar dikiyoruz. Fidan ve ağaç dikmekte hiçbir şekilde bütçe sınırlamasının olmadığını görevli arkadaşlarımıza söyledim. Bulabildiğimiz her yeri ağaçlandıracağız ve her taraf yemyeşil olacak çünkü Gaziantep bunu hak ediyor” diye konuştu.

Törenin ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu ağaçların dikimlerini gerçekleştirerek ağaçlara ilk sularını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.