Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Şahinbey 13 yılda 12 milyon kitap dağıttı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ OKUMAYI TEŞVİK ETMEK AMACIYLA ÖĞRENCİLERE VE VATANDAŞLARA 2009 YILINDAN BU YANA 12 MİLYON 125 BİN 389 KİTAP DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.

22/03/2022 14:45
A+
A-

Şahinbey Belediyesi okumayı teşvik etmek amacıyla öğrencilere ve vatandaşlara 2009 yılından bu yana 12 milyon 125 bin 389 kitap dağıtımı gerçekleştirdi.

Eğitime verdiği destek ile Türkiye’de önde gelen belediyelerden olan Şahinbey Belediyesi 2009 yılından bu yana öğrencilere ve vatandaşlara 12 milyon 125 bin 389 kitap dağıtımı yaparak okumaya teşvik ediyor. Gaziantep’e büyük bir kütüphane kazandırmak için kolları sıvayan Şahinbey Belediyesi, Türkiye’de örnek gösterilecek kütüphane ile şehrin okuma alışkanlığı yükünü sırtlayacak. Akkent Mahallesine inşa edilen dev kütüphane 24 saat açık kalacak.

“Vatandaşlar boş zamanlarını okuyarak değerlendirsin”

Şahinbey Belediyesi vatandaşların kitap okumaları için kahvehanelere kütüphane yaparak içlerini de kitaplarla doldurdu. Şahinbey İlçesi’ndeki tüm kahvehanelere yapılan kütüphanelerin yoğun ilgi görmesinin ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, aynı uygulamanın camilerde de yaygınlaştırılmasını istedi. Camilere cemaatlerin faydalanabileceği içlerinde bir birinden değerli kitapların bulunduğu, binlerce kitaptan oluşan kütüphaneler yaptırdı. Şahinbey Belediyesi vatandaşların kitap okumaları için berberlere ve taksi duraklarına da kütüphaneler yaparak çok önemli bir projeye imza attı.

12 milyon 125 bin 389 kitap dağıtıldı

Yarınların büyük Türkiye’sine yön verecek gençlerin yetişmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte okullarda 60 adet Z kütüphane yapan Şahinbey Belediyesi bu alandaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi, gençlerin ve vatandaşların her alanda ve her yerde kitaplardan faydalana bilmeleri için 2009 yılından bu yana 12 milyon 125 bin 389 adet kitap dağıtımı gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu liselere, ortaokullara, vatandaşlara, berber ve taksi duraklarına, kahvehanelere, gençlik merkezlerinde ve sosyal tesislerde eğitim gören öğrencilere ve vatandaşlara kitap dağıtarak, okumayı teşvik etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.