Dolar 32,5884
Euro 34,8559
Altın 2.505,24
BİST 9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Safra kesesi taşı tedavisinde modern yöntem

MEDİCAL PARK GAZİANTEP HASTANESİ GENEL CERRAHİ EKİBİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ BAŞARILI OPERASYONLARA HER GEÇEN GÜN YENİSİNİ EKLİYOR.

Safra kesesi taşı tedavisinde modern yöntem
14/02/2022 16:00
A+
A-

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi ekibi gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara her geçen gün yenisini ekliyor.

Medical Park Gaziantep, Genel Cerrahi Ekibi her türlü kanser ameliyatlarının yanı sıra, Laparoskopik (Kapalı) Cerrahi, Mide, Bağırsak Cerrahisi, Pankreas Cerrahisi, Karaciğer ve Safra Yolları Cerrahisi, Meme ve Tiroid cerrahisi alanında hastalara şifa olmaya devam ediyor.

“Safra kesesi taşları son yıllarda arttı“

Safra kesesi taşları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı, Doç. Dr. Mesut Gül, “Safra kesesi taşları, sindirime yardımcı olan safranın içeriğinde çok yüksek düzeyde kolesterol bulunması sonucu katılaşarak çökelti oluşturması sonrası meydana gelmektedir.Taşların boyutu ve sayısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Safra kesesi taşlarının son yıllarda sıklığı giderek artmaktadır. Bu hastalığa kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülmektedir. Hastalar bize genellikle, ani ve hızlı ağırlaşan karnın sağ üst bölgesinde ağrı hissi, bulantı, kusma, sarılık, aşırı gaz ve diğer sindirim problemleri ile başvurmaktadırlar“ dedi.

“Hastanemizde ameliyatlar dünya standartlarında yapılıyor“

Safra kesesi taşlarına tanısal yaklaşımda ilk olarak başvurulan tetkik‘in ultrasonografi olduğunu aktaran Gül, “Bu radyolojik tanı yöntemi ile 2 mm küçüklükteki taşların bile tespiti sağlanabilir. Safra kesesi taşlarının tedavisinde birçok yöntem kullanılmakla birlikte en sık tercih edileni laparoskopik(kapalı) ameliyatlardır. Genel anestezi altında gerçekleştirilen laparoskopik ameliyatlarda karın bölgesinde 3-4 adet insizyon (kesi) gerçekleştirilir. Bu insizyon bölgelerinden küçük ve ışıklı ameliyat aletleri hastanın karın boşluğunun içerisine sokulur ve safra kesesine ulaşılır. Hastalar belli bir süre takip edildikten sonra genellikle aynı gün veya operasyon sonrası günde taburcu edebilirler. Hastanemizde safrakesesi ameliyatlarını yüksek teknolojik laparoskopik cihazlarla dünya standartlarında yapılmaktadır“ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.