Dolar 32,4954
Euro 34,9278
Altın 2.425,77
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Fırat Üniversitesi’ne 3,5 milyon liranın üzerinde bütçe sağlandı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE (FÜ) BİR YILDA 26 FARKLI YAZILIM VE BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ HAZIRLANDIĞINI BELİRTEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YAZILIM OFİSİ KOORDİNATÖRÜ VE REKTÖR DANIŞMANI DOÇ. DR. MUSTAFA ULAŞ, PROJELER İLE ÜNİVERSİTEYE 3,5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE OLAN BİR KATMA DEĞER KAZANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ.

Fırat Üniversitesi’ne 3,5 milyon liranın üzerinde bütçe sağlandı.
01/03/2022 15:45
A+
A-

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) bir yılda 26 farklı yazılım ve bilgi sistemi projesi hazırlandığını belirten Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaş, projeler ile üniversiteye 3,5 milyon liranın üzerinde olan bir katma değer kazandırıldığını söyledi.

FÜ Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaş, yazılım alanında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

FÜ’nün teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğin aktaran Mustafa Ulaş, “FÜ’de kurulan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi bir yıllık süre içerisinde 26 farklı yazılım ve bilgi sistemi projesi hazırlayarak oldukça önemli bir başarıya imza attı. Geliştirilen projelerle piyasa değeri 3,5 milyon TL’nin üzerinde bir katma değer Fırat Üniversitesi’ne kazandırıldı. Çağın gereksinimleri ile teknolojik gelişmeleri takip eden FÜ, bünyesinde kurduğu Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi ile adından sıkça söz ettiriyor. Yerli ve milli yazılımlar üreten üniversite Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’nde üretilen yazılımlar ticarileştirilmeye başlandı. Üniversitede üretilen yazılımlar iki üniversite tarafından satın alınarak kullanılmaya başlandı” dedi.

Ulaş, “FÜ, ülkemizin dijital dönüşüm ve ileri teknoloji geliştirme hedeflerine uygun olarak 2020 Aralık ayında, üniversiteler arasındaki 3. Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi’ni koordinatörlük olarak kurmuştur. Bu ofis ile FÜ başta kendi ihtiyacı olan yazılımları üretmek üzere bir vizyon ortaya koymuş ve üretilen yazılımları nihai ürününe dönüştürmüştür. Ofis, bir yıllık süre içerisinde 26 farklı yazılım ve bilgi sistemi projesini, üniversitemizin var olan 10 binlerce kullanıcısının hizmetine sunmuştur. Ayrıca bu yazılımları başta çevre illerdeki üniversiteler olmak üzere birçok üniversitenin kullanabilmesi için ticarileştirmiştir. Şu an hali hazırda iki üniversite, FÜ’nün geliştirmiş olduğu yazılım ürünlerini satın almış ve kullanmaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.