Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

MALATYA – Projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere imkan

SEMİNERE KONUŞMACI OLARAK PUSULA ÖN KULUÇKA MERKEZİ SORUMLUSU ÖĞR. GÖR. DR. ÖZGE ÖZTÜRK KATILDI.

14/12/2021 14:55
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere yardım imkanı sunuluyor.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak Mühendislik Fakültesi’nde TÜBİTAK destek programları semineri gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Pusula Ön Kuluçka Merkezi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Özge Öztürk katıldı.

21. yüzyıl başarı faktörlerinin AR-GE yapmak, girişimde bulunmak ve inovasyon gerçekleştirmek olduğunu dile getiren Öztürk, bu sayede ancak başarıya ulaşılabildiğini belirtti. Öztürk, “Teknoloji Transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip bulunduğu ve başka bir yerde uygulandığı bir proses olarak tanımlanabilir. Teknoloji Transfer Ofisi, üniversitedeki akademik bilginin sanayiye, ticarileşecek ürüne dönüşmesi için arada köprü vazifesi gören bir yapıdır. Malatya Teknokent bünyesinde yer alan İnönü Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nde; farkındalık, tanıtım, bilgilendirme ve eğitim hizmetleri, destek programlarından yararlanmaya yönelik hizmetler, üniversite- sanayi işbirliği hizmetleri, fikri sınai mülkiyet hakları (FSMH) hizmetleri, şirketleşme ve girişimcilik hizmetleri olmak üzere 5 modülde hizmet verilmektedir” ifadelerini kullandı.

Projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere imkan

Malatya Teknokent’te Pusula Ön Kuluçka Merkezi olduğunu hatırlatan Öztürk, ön kuluçka merkezlerinin, iş fikrini hayata geçirerek projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere, fikirlerinin ya da projelerinin geliştirilmesi amacıyla danışmanlık, mentörlük ve proje fikri doğrulamaya yönelik destek süreçlerini içeren yapılar olduğunu söyledi. Konuşmasına Pusula Ön Kuluçka Merkezi’nin sunduğu destekleri tanıtarak devam eden Öztürk, TÜBİTAK BİGG, 2209A, 2209B destek programları ve 2242 proje yarışması hakkında detaylı bilgi verdi.

Program soru cevap etkinliği ile sona erdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.