Dolar 32,3632
Euro 34,6871
Altın 2.392,25
BİST 10.163,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 16°C
Az Bulutlu
Ankara
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 19°C

Prof. Dr. Bilal Çoban Neden Aday Oldu ?

Prof. Dr. Bilal Çoban Neden Aday Oldu ?
03/04/2023 16:06
A+
A-

Elazığ’ın tanınan bilinen simalarının başında yer alır. Elazığ da MHP denince ilk akla gelen isimlerdendir. Aynı zamanda Fırat Üniversitesinin hocalarından olan Prof. Dr. Bilal çoban 14 Mayıs seçimlerinde aday adayı oldu. Sancak Haber olarak sorduk, Neden Aday oldunuz? İki dönem Belediye Başkanlığı adaylığı ve oyunu artırarak seçimden çıkan ama başkanlık koltuğuna oturamayan Prof. Dr. Bilal Çoban yaptığı açıklamada neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Sancak Habere yaptığı açıklamada ;

 “Bilindiği gibi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemiz tarihi bir dönüm noktası niteliğinde 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini gerçekleştirecektir.

Bizler; insanı merkez alarak, yine insan için yola çıkmış, devleti hizmet ve hükümranlık aracı gören insan-devlet ilişkilerini demokrasi ile sağlamayı amaçlamış kutlu bir davanın 54 yıllık bir siyasetin mensuplarıyız. Ben de bir parçası olmaktan gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinde 15 yıllık bir süre zarfında; yaz, kış, yağmur, çamur, güneş, kar demeden ve en ücra köyünden, sanayi sitelerine, esnafından ticarethanesine, Sivil Toplum Örgütlerinden kamu kurumlarına, medyasından sanat camiasına, mahallelerinden hanelerine dinlenmemek üzere yorulmadan gece gündüz koşturmaktan asla geri durmadan çalışmış bu kutlu davanın bir neferiyim.

Son 15 yılını Elazığ’ın her sokak ve caddesine, halkına ve davasına adamış bir kişi olarak, bu süre zarfında ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısına doğrudan etki edecek yüzlerce proje hazırlamış ve bunları medya huzurunda toplumla paylaşmış bulunmaktayım. Elazığ Belediye Başkanlığının kazanılması ile birlikte hayata geçirilmesi ön görülen bu projelerimizi ilimize dolayısı ile ülkemize kazandırmak maalesef nasip olmadı. 2021 yılında ise bu kez “ELAZIĞ KURTULUŞ PLANI” hazırlıklarına başlayarak 2022 yılı boyunca hem ilçeler bazında hem de şehir merkezinde sektörel ve sorun önleyici projelerimizi yine medya huzurunda kamuoyu ile paylaşarak ilçeler, merkez ve sektörel ilgi odağının olduğu alanlarda açıkladık. Kamuoyunda yoğun bir ilgi gören bu projelerimiz ile şehrimizde gündemi belirleme ve tüm dinamiklerin bu alana yoğunlaşmasına vesile olduk. Hem Belediye Başkanlığı adaylığımız dönemindeki projelerimizi hem de Elazığ Kurtuluş Planı projelerimizi yayın haline getirerek ilgili tüm kesimlere takdim ettik. Yayınların bir nüshasını da dosya ekimde paylaşıyorum.

Bizi şereflendirerek Elâzığ Belediye Başkan adayı yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye Elâzığ Belediye Başkanı olarak gidemesem de MHP’nin onurunu ve şerefini başımın üstünde taşıyarak, projelerimiz ve gelecek stratejilerimiz ile en iyi şekilde partimi temsil etmeye çalıştım. 2019 yılı Belediye seçimini kaybetmemiş olmamıza rağmen il merkezinde tarihi bir oy çokluğu ile taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini gördük.

Elazığ Milletvekili olmaya iten temel sebep, şehrimize, halkımıza ve partimize hizmet noktasında çok hazır olmamızdır. Yüce Allah’ın izniyle 14 Mayıs Sonrası Cumhur İttifakının en güçlü partisi olarak çıkacak olan Milliyetçi Hareket Partisinin bir Vekili ve “Lider Ülke Türkiye” ülküsünün bir parçası olmak, bizim için bir şeref olacaktır.

Elâzığ, 1834 yılında kurulmuş ve günümüze kadar Milliyetçi Muhafazakâr çizgisini korumuş bir ildir.

Kuruluşunun 200. Yılı olan 2034 yılında Bölgesinde güçlü, kendi içinde üretken, istihdam potansiyeli sürdürülebilir ve Kültür derinliği kapsayıcı bir il olması için, yapılması gerekenleri hazırladığımız projelerin yer aldığı kitaplarda özetlemeye çalıştık.

 

Milliyetçi Hareket Partisinin Bilge Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği ve ayrıntıları ile ifade ettiği 2023 yılında “Lider Ülke Türkiye” ülküsü ve bizlerin yoğun emek harcayarak ortaya koymaya çalıştığımız 2034 yılında “Bölgesinde Lider Elâzığ” ülküsü, erişilebilir ve sürdürülebilir bir gelecek öngörmektedir.

Bu süreçte şehrimizin geleceğine sahip çıkmak, İlimizi MHP’nin kalesi yaparak bir zamanlar “Doğunun İncisi” olan Elazığ’ımızı YENİDEN kurabilmemiz için aday oldum.

15 yıllık saha tecrübelerimizle birden fazla kez dokunmuş olduğumuz insanımızın bize olan inancı, güveni ve umudu en büyük moral kaynağımızdır. Mezhep, inanç, siyasi görüşü, partisi ve hayat görüşüne bakmadan kucaklamaktan geri durmadığımız bölgemizin her renkten insanı bizi düğününde, taziyesinde kısaca sevincinde ve üzüntüsünde hep yanında görmek istemekte ve bağrına basmaktadır.

İşte yaşadığımız bölgenin böylesine yüksek bir ferasetle sahiplenmesi gönül vermiş olduğumuz davamızda bizlere umut ve ışık vermekte, hizmet aşkımızı harlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.