Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

CHP’li Özcan uyarmıştı, binalar can alır

CHP’li Özcan uyarmıştı, binalar can alır
REKLAM ALANI
25/01/2023 08:05
A+
A-

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan, 2016 yılında Elazığ’ın deprem gerçeğini hatırlatarak kurulmasını istediği araştırma komisyonunun AK Partililerin oyları ile ret edildiğini ifade etti.

 

24 Ocak 2020 yılında, merkez üssü Sivrice olan ve Elazığ’da 37 kişiyi hayattan koparan 6,8’lik şiddetindeki depreminin yıl dönümünde depremin yarattığı acılar bir kez daha hatırlanıyor. Acıların hatırlandığı bugünde; CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Ali Özcan’ın, 2016 yılında yaptığı uyarılarda hatırlandı. Özcan, 2016 yılında TBMM’de yaptığı açıklamada; “Elazığ ‘da yaşanacak depreme ilişkin uyarılarda bulunarak, araştırma komisyonu kurulmalı” demişti. Özcan’ın Elazığ için kurulmasını istediği komisyonun AK Partililer tarafından ret edildiği bilgisi de paylaşıldı.

 

“ELAZIĞ BÖYLESİ BÜYÜK DEPREME HAZIR DEĞİLDİ”

 

Özcan, 2016 yılında TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, 2020 yılında Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki depremin, 4 yıl önce uzmanlar tarafından beklendiğine dikkat çekerek; “Elazığ’da, deprem riskinin araştırılması ve gerekli önlemlerin tespiti için araştırma önergesi verdik. Deprem, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur. Uzmanlara göre; Elazığ’da 7 şiddetinde bir deprem olma olasılığı vardır. Elazığ, böylesi büyük bir depreme hazır değildir. Türkiye’nin en büyük fay zonlarından olan Doğu Anadolu fay hattı Elazığ şehir merkezinden geçmektedir” dedi.

 

ÖZCAN BİNALARIN CAN ALACAĞINI 4 YIL ÖNCE DİLE GETİRMİŞ

Özcan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamanın devamında Elazığ’da ki binaların durumuna dikkat çekerek adeta 4 yıl sonra yaşanacak depremde binaların can alacağını ifade etmişti. Özcan; “Elazığ’da, 1999 yılından önce yapılan yapıların çoğu yönetmeliklere uygun değildir. Elazığ’ın, depreme hazır hale getirilmesi elzemdir. Kentsel dönüşüm planları, deprem riski gözetilerek yeniden ele alınmalıdır. Planlamaya Elazığ’ın köyleri de dahil edilmelidir. Rant değil ,insan odaklı çalışmalar yapılmalıdır. İnsanlarımızın barınma ve yaşamları güvence altına alınmalıdır. Unutmayalım; deprem öldürmez, bina öldürür. Binaları da insanlar yapar” demişti.

 

“MECLİSTE BİRBİRİMİZİ İKNA EDECEĞİZ”

 

“Bina yapımlarında denetim mekanizması çok önemlidir” diyen Özcan; “Elazığ depremde büyük zarar göreceği tahmin edilen üç ilden biridir. Depremin ne zaman geleceği bilinmez. Bunun için bizim bilmediğimiz şeyleri gelin bize anlatın. Bunu sokakta anlatacak halin yok… Burası meclis burada birbirimizi ikna edeceğiz. Yaptıklarınızdan bizim haberimiz olsa ne zararı var? Biz bunların olması için araştırma komisyonun oluşturulmasını arzu ediyoruz” ifadelerinde bulunmuştu.

 

ÖZCAN; OKKAN, MUMCU VE DEPREMDE YİTİP GİDEN CANLARI ANMAYI DA UNUTMADI

 

“Mumcu, Okkan ve depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızın acılarını ilk gün ki gibi his ediyoruz” diyen ve depremin 3. yıl dönümünde de bir açıklama yapan Özcan; “2016 yılında dile getirdiğimiz uyarılarımız dikkate alınsaydı ve gerekli önlemler yerine getirilseydi. Bugün bu acılarımız meydana gelmeyebilirdi. Ancak alınmayan önlemler nedeniyle depremde 41 canımızı kaybettik. 41 canımızın acısını ilk gün ki gibi his ediyoruz. 24 Ocak, 41 canımızın yanı sıra; Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan ve gazeteci dostum Uğur Mumcu’yu, suikastlerle kaybettiğimiz günün de adıdır. Bu vesileyle hem kaybettiğimiz 41 canımıza hem de Mumcu ve Okkan’a Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve halkımıza baş sağlığı diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.