Dolar 32,5933
Euro 35,0082
Altın 2.450,52
BİST 9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkan Aküzüm: “28 Şubat darbesini kınıyoruz”

ÖZ SAĞLIK İŞ SENDİKASI DİYARBAKIR ŞUBE BAŞKANI MEHMET AKÜZÜM, 28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNİ KINADI.

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkan Aküzüm: “28 Şubat darbesini kınıyoruz”
28/02/2022 16:25
A+
A-

Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, 28 Şubat post modern darbesini kınadı. Aküzüm, “Darbeciler, bu ülkenin gerçek sahibi olan, ülkesini, vatanını, milletini seven, kutsal değerlerine saygılı olan binlerce kişinin eğitim, çalışma ve geleceğe güvenle bakma hakkını elinden almıştır” dedi.

1960 kanlı darbesi, 1971 muhtırası ve 12 Eylül ihtilalinde olduğu gibi 28 Şubat’ın da ülke demokrasi tarihine kara bir leke düşürdüğünü belirten Aküzüm, post modern darbeye çanak tutan bazı sendika ve sivil toplum örgütlerinin bu tutumlarının da millet tarafından asla unutulmadığını söyledi.

Telafisi imkansız birçok mağduriyete yol açan ve geçen 25 yıla rağmen toplum üzerindeki olumsuz hissiyatları devam ettiğini belirten Aküzüm, “28 Şubat Post modern darbesi yüzünden binlerce öğrencinin başörtüsünden dolayı eğitim hakkının elinden alınması, binlerce başörtülü memur ve özel sektör çalışanının işine son verilmesi, Kur’an Kurslarının çocuklara kapatılması gibi hiçbir şekilde kabul edilemeyecek uygulamalar yüzünden, ülkemiz büyük demokratik kırılmalar yaşamıştır” dedi.

Bazı sendika, konfederasyon ve sivil toplum örgütünün bu sürece taş döşemiş olmaları kendileri açısından kabul edilemeyeceğini ifade eden Aküzüm, “Özgürlükler kısıtlanırken, insanların çalışma hakları, eğitim hakları ellerinden alınırken ses çıkarmak bir yana destek veren bu sendikalar ve sivil toplum örgütleri, birlikler, dernekler, 28 Şubat’ın oluşturduğu bir başka kara leke olarak kalmıştır. Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Post modern darbeye gelinen süreçte ve sonrasında milletinin yanında olmuş, dik durmuş ve her türlü antidemokratik girişimin karşısında özgürlükleri ve demokrasiyi savunmuştur. Öz Sağlık-İş de aynı şiarla yoluna devam etmekte, demokrasiyi savunan, her türlü darbe-girişim-kalkışma karşısında milletinin ve devletinin yanında olduğunu 15 Temmuz darbe kalkışmasındaki tavrı ile de göstermiştir. Sendika olarak 28 Şubat’ın izlerinin silinmesi yolunda atılan tüm adımları destekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.