Dolar 32,4297
Euro 34,4575
Altın 2.489,12
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Ortaokul öğrencilerinden sokak sergisi

ÖĞRENCİLERİN SOKAK RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

13/05/2022 11:05
A+
A-

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sevdiği objelere hayal güçlerini katarak katarak resmeden ortaokul öğrencileri, eserlerini parkta açtıkları sergi ile görücüye çıkardı.

Siverek Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri 6 aylık bir çalışma sonucu yaptıkları renkli boya tablo ve resimleri ilçenin Lezgo Parkında gösterime sundu. Sevdiği objelerini hayal gücü ile renklendiren öğrencilerin sergisi 30 tablodan oluştu. Serginin açılışı Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, İlçe Kaymakamı Aziz Gölbası ve ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi. Vatandaşlar tarafından da ilgi gösterilen resim sergisi, yüzlerce kişi tarafından gezildi. Bu gibi sanat çalışmalarının sokakta gösterime sunulması gençlerin özgüvenini artırdığını dillendiren vatandaşlar, ilçe için de sıra dışı bir çalışma olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin kendi yaptıkları resimleri sergilediklerini söyleyen Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Mustafa Çatalkaya, ’’Öğrencilerimizin yaklaşık 6 ay süren çalışmaları sonucu yaptıkları 30 eseri bugün Lezgo parkında halkın beğenisine sunduk. Misafirlerimiz, ziyaretçilerimiz geldi. Çocuklar kendi emeklerinin halk tarafından takdir edilmesine çok heyecanlandı, çok sevindiler ve mutlu oldular, inşallah sonraki zamanlarda bu gibi çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Altıncı sınıf öğrencisi Gamze Şenateş, yaptığı gül resminin hikâyesini anlatarak, yapraklarına ve dalına ayrı bir renk vermek istediğini belirtti. Mavi rengi sevdiği için, mavi renkte pasta resmi yaptığını söyleyen Gamze Şenataeş, “Normalde pastalar kahverengi ve çilekli olurken, ben mavi rengi sevdiğim için mavi renkte bir pasta yaptım” diye konuştu

Tatlı sevdiği için bir tatlı resmini çizdiğini ve bu çizimi yaparken bile içinde güzel bir duygu oluştuğunu söyleyen öğrencilerden Muazzez Karakayalı, ’’Sokakta resimlerimizi sergilemek çok güzel bir duygu, birazcık utanıyoruz ama çok huşumuza gidiyor” dedi.

Gün boyu halkın beğenisine sunulan eserler, daha sonra okul koridorlarına asılacağı belirtildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.