Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Örgüt tehdit etti, ailesine bir şey olmasın diye mektup bırakıp dağa gitti

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ YAPAN AİLELERİN EVLAT NÖBETİ BİN 91’İNCİ GÜNÜNE GİRDİ.

28/08/2022 13:50
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 91’inci gününe girdi.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 91’inci gününe girdi. 303 ailenin katıldığı evlat nöbetinde şimdiye dek 37 örgüt mensubu teslim oldu. Güvenlik güçlerinde işlemleri tamamlanan bu örgüt mensupları ailelerine teslim edildi.

Sur ilçesinde yaşayan Vedat Bingöl, 2015 yılında 22 yaşındayken 2,5 yıl İstanbul Silivri Cezaevi’nde kaldı. Bingöl, iddiaya göre serbest kaldıktan sonra tehditlerden dolayı tekrardan dağa gönderildi. Vedat Bingöl’ün annesi Fahriye ve ablası Güllü Sayar oturma eyleminde çağrıda bulunarak geri gelmesini istedi. Abla Sayar, kardeşinin ölüm haberini yayınladıklarını fakat inanmadıklarını kaydederek annesi Fahriye Bingöl’ün kardeşi için her gün köyden gelerek eylem sürdürdüğünü söyledi. Sayar, “Kardeşim için buradayım, yüreğimiz yanıyor, annem evde duramıyor köyden her gün yaya olarak da olsa geliyor. Ölüm haberi yayınladılar annem inanmıyor. Kardeşim eğer yaşıyorsa, bizi görüyor ve duyuyorsa annemin hatırına geri gelsin. Annenin yüreği yanıyor sen bu acıya nasıl dayanırsın, gel annenin halini gör anla. Bizim için değil, annen için gel. 8 yıl önce gitmişti yakalandı. 2 yıl hapiste kaldı eve getirdik. Mektup yazdı eve bırakıp tehdit edildiği için gittiğini söyledi. ’Ailemize bir şey olacağına ben tek gideyim’ demiş. Tehdit altında olmasaydı gitmezdi” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.