Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Nisan ayında Diyarbakır’daki soğuk hava meyan kökü şerbeti satışlarını etkiledi

DİYARBAKIR’IN VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİ OLAN MEYAN ŞERBETİ SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE YAPILIP İFTARA BİRKAÇ SAAT KALA TEZGAHLARDA YERİNİ ALIRKEN, SUR’DA 35 YILDIR MEYAN ŞERBETİ SATICILIĞI YAPAN YILMAZ PALA, RAMAZAN AYINDA SOFRALARDA MEYAN ŞERBETİ OLMAZSA OLMAZLARDAN OLDUĞUNU FAKAT BU YIL HAVALAR SOĞUK OLDUĞUNDAN SATIŞLARDA AZ BİR DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

14/04/2022 12:40
A+
A-

Diyarbakır’ın vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbeti sabahın erken saatlerinde yapılıp iftara birkaç saat kala tezgahlarda yerini alıyor. Sur ilçesinde 35 yıldır meyan şerbeti satışını yapan Yılmaz Pala, “Ramazan ayında sofralarda meyan şerbeti olmazsa olmazlardan. Fakat bu yıl havalar soğuk olduğundan satışlarda düşüş görüldü” dedi.

Her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak cadde ve sokaklarda kurulan tezgahlarda satılan meyan şerbeti, bu yılda satışa çıkarttırılarak yerini aldı. Sur ilçesinde 35 yıldır meyan şerbeti satıcılığı yapan Yılmaz Pala (46), Ramazan ayında sofralarda meyan şerbeti olmazsa olmazlardan olduğunu dile getirdi. Önceki yıllarda havaların sıcak olmasından kaynaklı daha çok satış yaptıklarını anımsatan Pala, “Bu yıl hava soğuk, daha önce 6 veya 7 leğen şerbet yapıyorduk. Fakat bu yıl hava biraz soğuk olduğu için günde iki leğen bu da 150 ila 200 litreye denk geliyor, onu satabiliyoruz” dedi.

“Açken faydası daha çoktur”

Meyan kökü şerbetinin faydalarını da anlatan Pala, “Meyan kökü şerbeti genel de açken içilmesi mide ve böbrek taşları için çok iyidir. Ramazan ayında satışların olması insanların oruçlarını iftar saatinde meyan kökü şerbetiyle açmasından kaynaklıdır. Bu yüzden çok şahit olmuşum böbrek taşlarını bile düşürmekte işe yaradığını gördüm” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.