Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Muş’ta güvenlik güçleri kadınlara KADES’i tanıttı

MUŞ’TA, GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ’ KAPSAMINDA KADIN DESTEK UYGULAMASI (KADES) TANITILDI.

25/11/2021 16:20
A+
A-

Muş’ta, güvenlik güçleri tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.

Muş İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından valilik önünde stant kurularak kadınlara hem broşürlü bilgilendirme yapıldı hem de karanfil dağıtıldı. KADES uygulaması hakkında kadınlara detaylı bilgi veren ekipler, olası şiddet durumunda bir tuşla güvenlik güçlerinden yardım isteyebileceklerini anlattılar.

“Şu ana kadar böyle bir uygulama olduğundan haberim yoktu”

Yapılan bilgilendirmenin çok faydalı olduğunu anlatan kadınlardan Fidan Toprak, “Çok güzel bir uygulama. Herkesin uygulayabileceği ve indirmesi gereken bir uygulama. Uygulama sayesinde inşallah bütün kadınlarımız güvende olur. Şu ana kadar böyle bir uygulama olduğundan haberim yoktu. Bu konuda bizi bilgilendirdikleri için ekiplere teşekkür ederim” dedi.

KADES hakkında bilgilendirilen kadınlardan Ruken Çetin ise “Dışarıda şiddete maruz kaldığımız durumlarda hemen uygulamayı açıp 112’ye bildiriyorum. Uygulamayı korktuğum için kullanıyorum” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.