Categories: YEREL

Modacı Andıç; “Pandemi sürecinde en çok Türk markası kumaşlar ilgi gördü”

Ünlü moda tasarımcısı Cafer Andıç, dünyayı etkileyen korona virüs salgını sırasında en çok Türk markası kumaşların ilgi gördüğünü açıkladı.

Kumaş ithalatı ve ihracatı konusunda Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden olan Andıç, Türkiye’de yüksek standartlara sahip kaliteli kumaşlar üretildiğini söyledi. Pandemi sürecinde sektörde bir dar boğaz yaşansa da başta Fransa ve İtalya olmak üzere Rusya, Dubai, Kuveyt, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’de özellikle İzmir’de pek çok eğitim kurumuna ders verdiğini ve İzmir’in ünlü isimleri ile modacılarına kumaş desteği sağladığını belirten Andıç, Türk kumaşının dünyada daha da fazla tercih edilir hale gelmesi için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

İzmir’de defile

Yapacağı projeler ile ilgili bilgi veren Cafer Andıç, İzmir’de defile yapacağını da söyledi. Andıç, “Yapacağım projelerle Türk kumaşının çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak istiyorum. Önümüzdeki süreçte Türkiye, kumaş ve moda konusunda çok iyi noktalara gelecek, büyük başarılara imza atacak. Bu kapsamda yakın zamanda İzmir’de büyük bir defile düzenleyeceğiz. Bu defilede pek çok ülkeden ünlü modacılar ve tasarımcıları İzmir’e gelecek. Türk kumaşlarının kullanıldığı tasarımlar moda severlerle buluşacak. Bu sayede ülkemizin ekonomisine de katkıda bulunacağız” dedi.

SancakHaber

Recent Posts

Aselsan’ın ‘Defibrilatör’ cihazı, ani kalp durmalarına tam zamanında doğru yerde müdahaleyi sağlıyor

Aselsan’ın geliştirdiği Otomatik Eksternal Defibrilatör (Heartline OED) cihazı, kalbin kan pompalama fonksiyonunu yerine getiremediği ani kalp…

17 saat ago

TÜİK açıkladı; Tavuk eti üretimi 204 bin 912 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,79 milyar adet

TÜİK açıkladı; Tavuk eti üretimi 204 bin 912 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,79 milyar adet…

17 saat ago

YHT’lerle Dünya’nın etrafında 2023 tur

YHT’lerle Dünya’nın etrafında 2023 tur Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryollarına yaptıkları yatırımlara vurgu…

17 saat ago

Eğirdir’de el bombaları bulundu

Isparta'da el bombaları ele geçirildi.   Eğirdir’de el bombaları bulundu   Eğirdir Baba sultan mevkiinde…

17 saat ago

1 günlük yas kararı aldık

Erdoğan: 1 günlük yas kararı aldık   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda…

18 saat ago

Kıbrıs’da asgari ücret belirlendi

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024’ün ikinci asgari ücretini belirledi.     Kıbrıs’da asgari ücret belirlendi…

18 saat ago