Dolar 32,5577
Euro 34,8433
Altın 2.430,57
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 24°C

Mısırlı siyasetçi Muhammed El-Baradey, aktivistlerin yargı kararı olmadan hapiste tutulmasına tepki gösterdi

KAHİRE (AA) – Eski Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey, siyasi aktivistlerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan terör …

Mısırlı siyasetçi Muhammed El-Baradey, aktivistlerin yargı kararı olmadan hapiste tutulmasına tepki gösterdi
12/03/2021 16:12
A+
A-

KAHİRE (AA) – Eski Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed el-Baradey, siyasi aktivistlerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan terör suçlamasıyla hapiste tutulmalarını eleştirdi.

Eski Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı ve siyasetçi Baradey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bazı siyasi aktivistlerin yargılama yapılmadan hapiste tutulmasına tepki göstererek, “Hukukta öğrendiğimiz gibi: Geç gelen adalet, adalet değildir.” ifadelerine yer verdi.

Bu isimlerden biri olan avukat ve siyasi aktivist Ziyad el-Alimi ile ilgili Baradey, “(Ziyad'ı) 25 Ocak 2011 Devrimi ile parti çalışmalarına kararlılıkla ve özveriyle katılan ve siyasi yolla değişimin mümkün olduğuna inanan genç bir avukat olarak yakından tanıyorum. Ziyad ve meslektaşlarının yargılanmadan terör suçlamasıyla hapishanede olmaları acı verici bir durum. Bunlar Mısır'ın geleceği, onlardaki umudu öldürmek tehlikeli.” ifadelerine yer verdi.

Mısır güvenlik güçleri Haziran 2019'da “terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla Ziya el-Alimi (41) ile 7 meslektaşını yargılamadan tutukladı. Nisan 2020'de de Mısır'da bir mahkeme, Alimi ve muhalefetten 13 siyasi aktivistin, 5 yıllık bir süreyle terör listesine dahil edilmeleri kararı verdi.

Muhammed el-Baradey, Mısır'da demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te askeri müdahale ile devrilmesinin ardından bir yıl cumhurbaşkanı olarak görevde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur'un yardımcılığını yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.