Categories: YEREL

Meteorolojiden 5 il için uyarı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli için zirai don, kuvvetli yağış, çığ ve sel uyarısında bulundu.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “12 Mart Cumartesi gecesinden itibaren önümüzdeki beş günlük süreçte bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Bingöl ve Adıyaman çevresi ile Malatya(Doğanşehir, Pütürge, Doğanyol, Yeşilyurt, Kale) ve Elazığ’ın (Sivrice, Maden, Alacakaya, Arıcak) güney kesimlerinde kuvvetli kar (10-20 cm yeni kar örtüsü), yüksek kesimlerde yoğun kar (20 cm üzeri yeni kar örtüsü) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Çığ ve sel uyarısının da yapıldığı açıklamada, “Bölgemizde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde beklenen yağışlardan dolayı meydana gelmesi beklenen kar erimesi ve ani su- sel baskınlarına karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

SancakHaber

Recent Posts

Yaş çay alım fiyatı ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yaş çay alım fiyatının 19 lira olduğunu açıkladı.   Yaş çay…

4 saat ago

Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor

Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor ERZİNCAN VALİSİ HAMZA AYDOĞDU’NUN MİSAFİRİ OLDU Diyanet…

4 saat ago

Operasyonlar Devam Ediyor

Operasyonlar Devam Ediyor İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen “MAHZEN-42” operasyonlarında elebaşılığını Hakan Akdoğan (Cezaevinde) ve…

1 gün ago

Kentsel Dönüşüm’e Kimler Engel Olmak İstiyor?

Kentsel Dönüşüm'e Kimler Engel Olmak İstiyor? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’ın…

1 gün ago

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.   Türkiye'de işsizlik oranı, martta…

2 gün ago

Kaçak ayakkabı operasyonunda 85 bin çift ayakkabı ele geçirildi

Kaçak ayakkabı operasyonunda 85 bin çift ayakkabı ele geçirildi İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele…

2 gün ago