Categories: EKONOMİ

MEMURA 2023 YILINDA EN AZ % 100 ARTIŞ YAPILMASI GEREKİR

Sağlık Haksen Genel Başkanı Selahattin Karaca;

“Memur ve kamu emeklilerinin asgari ücret ve enflasyon karşısında yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek:”. Ortalama memur maaşlarının 9 bin lira, emekli maaşlarının da 6 bin 500 lira olduğunu düşündüğümüzde, memur ve emeklilerin bu yaşam koşullarında hayatını sürdürmesi imkânsız hale gelmiştir. Kamu çalışanlarının 2023 yılı için maaş artışlarının asgari %100 olarak yapılması gerekiyor . Ancak bu şekilde kamu çalışanları ve emeklilerimiz rahat nefes alabilirler.” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARININ HESAPLARI EKSİDE, KREDİ KARTLARININ LİMİTİ KALMAMIŞTIR.

Kamu çalışanlarının ek hesapları sıfırlanmış, kredi kartları limitleri dolmuş ve bireysel kredileri artık ödenemez duruma gelmiştir. En son açıklanan yoksulluk sınırı 24 bin lira, bir kişinin sadece insani ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yaşam maliyeti de 9 bin 700 lira olarak hesaplanmaktadır. Ortalama memur maaşlarının 9 bin lira, emekli maaşlarının da 6 bin 500 lira olduğunu düşündüğümüzde, memur ve emeklilerin bu yaşam koşullarında hayatını sürdürmesi imkânsız hale gelmiştir. Kamu çalışanlarının temel harcama kalemleri olarak değerlendirdiğimizde; kiradır, gıdadır, ulaşımdır, eğitimdir, sağlıktır ve buna benzer temel giderleri bulunmaktadır. Bu giderlerin ortalama %100 olarak arttığını bile değerlendirsek kamu çalışanlarının 2023 yılı için maaş artışlarının asgari %100 olarak yapılması gerekiyor. Ancak bu şekilde kamu çalışanları ve emeklilerimiz rahat nefes alabilirler.

 

MEMUR VE EMEKLİLERE 2023 YILINDA EN AZ % 100 ARTIŞ YAPILMASI GEREKİR

Sağlık Haksen Genel Başkanı Selahattin Karaca ocak 2023’te yapılacak zamlara da değindi. Yaptığı açıklamada Karaca şu şekilde konuştu;

“Bugün asgari ücrete %54 oranda artış yapılmış ve asgari ücret neredeyse ortalama bir memur maaşına eşitlenmiştir. Halbuki kamu görevlileri yaptıkları hizmetle ve taşıdıkları sorumluluklar açısından asgari ücretin çok çok üzerinde bir geliri hak etmektedirler. Bu yüzden de 2023 yılı maaş artışlarının kamu görevleri ve emekleri açısından en az %100 olarak artırılması gerekmektedir. Zaten baktığımız zamanda da temel giderlerindeki artış bu civardadır. Aksi takdirde kamu çalışanlarının çok zor bir 2023 yılı bekleyecektir. Eğer bugüne kadar söylendiği gibi enflasyona ezdirilmeyecekse, hak ettikleri ücretler ödenecekse maaş artışlarının bu şekilde yapılması gerekiyor. Bunun altında kalan maaş artışları sebebiyle memur ve emekliler fakirleşmeye devam edecek, bankalara borçlanmaya devam edecektir.”

SancakHaber

Recent Posts

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor   PROJENİN İLK ETABININ DEVREYE GİRMESİYLE İŞLENECEK…

8 saat ago

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

17 saat ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

17 saat ago

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

2 gün ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

2 gün ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

2 gün ago