Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Medical Park’tan onkolojik hastalara özel akıllı ağrı kesiciler ve tedavi odaları

MEDİCAL PARK GAZİANTEP HASTANESİ NÜKLEER TIP UZMANI DOÇ. DR. FÜSUN KÖKÇÜ, DÜNYA KANSER GÜNÜ VESİLESİ İLE BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU.

Medical Park’tan onkolojik hastalara özel akıllı ağrı kesiciler ve tedavi odaları
03/02/2022 15:35
A+
A-

Medical Park Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Füsun Kökçü, Dünya Kanser Günü vesilesi ile bilgilendirmede bulundu.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Doç. Dr. Füsun Kökçü, Dünya Kanser Günü vesilesi ile bilgilendirmede bulundu. Doç. Dr. Füsun Kökçü, “Kanser rahatsızlığı getirdiği sağlık probleminin yanı sıra ekonomik ve psikolojik yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır. Dünyada her yıl kansere bağlı ölümlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda ileri evre Onkolojik hastalıklarda yaygın görülen en ciddi durum olarak karşımıza kemik metastazlarına bağlı kemik ağrıları çıkmaktadır. Metastatik kemik hastalığının yüzde 80’i Meme, Prostat ve Akciğer kanserlerinde görülmektedir. Bu hastaların yüzde 90’ında ağrılar dayanılmaz boyutlarda olması sebebiyle kişinin yaşam kalitesini etkiler düzeydedir. Omurga, pelvis, kaburgalar, kollar ve bacaklarda en sık metastaz görülen bölgelerdir. Onkolojik hastalıklara bağlı kemik ağrısının tedavisinde dünyada en son geliştirilen teknoloji olan akıllı ağrı kesiciler ile hastanın hem ağrısının kesilmesi hem de hastalıklı bölgenin tedavisi Nükleer Tıp kliniğinde mümkün olabilmektedir. Hastanemizde Onkolojik hastalara hizmet veren PET /CT ünitemize ek olarak geçtiğimiz günlerde hizmete açılan tedavi odalarımızda akıllı ağrı kesici olarak bilinen LU – 177 EDTMP (Lutesyum) tedavisi de en konforlu şekilde bölge halkına hizmet vermeye başlamıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.