Categories: YEREL

MANSUR YAVAŞ ‘ANKARA MİRAS KONUŞMALARI’ PROGRAMINA KATILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde düzenlediği ‘Ankara Miras Konuşmaları’ programına katıldı.

“Türkiye ve Ankara’da UNESCO Süreci” başlıklı programda Yavaş, kentin kültürel ve doğal mirasları ile ilgili sunum yapan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’a plaket verdi.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması amacıyla çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın periyodik aralıklarla düzenlediği “Ankara Miras Konuşmaları” programı Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde gerçekleştirildi.

“Türkiye ve Ankara’da UNESCO Süreci” başlıklı programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

MİRAS KONUŞMALARININ ON İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

Türkiye’deki yerel yönetimler içerisinde UNESCO Birimi’ne sahip olan tek belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan yapı ve alanları hakkında halkın bilinçlendirilmesi amacıyla kısa filmler ve Türkçe/İngilizce yayınlar hazırlayarak çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi tarafından periyodik aralıklarla düzenlenen Ankara Miras Konuşmalarının 12’ncisi gerçekleştirildi. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte “Türkiye ve Ankara’da UNESCO Süreci” başlığı altında Ankara’nın kültürel miraslarının UNESCO’yla buluşma süreci anlatıldı.

Programın sonunda Başkan Mansur Yavaş, programa katılarak sunum yapan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’a plaket ve çiçek verdi.

 

 

SancakHaber

Recent Posts

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

9 saat ago

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda 611 oyla partinin genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.   İYİ…

15 saat ago

Ankara’da kuvvetli yağış bekleniyor

Ankara Valiliği, bugün kent genelinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.   Valilik uyardı; Ankara’da kuvvetli yağış…

15 saat ago

Şimşek: KDV artışı yapılmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV artışı yapılmadığını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin…

1 gün ago

Arının dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır

Arı'nın dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır Antalya’da düzenlenen "Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı"…

1 gün ago

Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor

Rusların askeri tıpta kullandığı mucize cihaz Türkiye’de; Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor Nikarich firması Yönetim Kurulu…

1 gün ago