Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Malatya’da son 11 ayın en düşük vaka sayısı görüldü

BENTLİ, “3. DOZ HATIRLATMA AŞILARINI VATANDAŞLARIN YAPTIRMASI GEREKİYOR”

30/12/2021 11:00
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık yüz bin kişide görülen vaka sayısı haritasında Malatya son 11 ayın en düşük vakası sayısı olan 16.13’e düştü. Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, rehavet çağrısı yaparak, 3. doz hatırlatma aşılarının yapılması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın 11-17 Aralık verilerine göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı Malatya’da ciddi bir düşüş gösterdi. Geçtiğimiz yıl şubat ayından bu yana açıklanmaya başlanan yüz bin kişide görülen haftalık vaka sayısında Malatya, en düşük oran olan 16,13’e indi. Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, salgının başından beri Malatya’nın bu rakamı görmediğini hatırlatarak, Omicron varyantının Türkiye genelinde artışa geçtiğini, bununla birlikte vaka sayılarının da yeniden artabileceğini öngördüklerini dile getirdi. Malatya’da Omicron vakasının olmadığını kaydeden Bentli, “Geçtiğimiz cumadan itibaren vaka sayıları daha da düştü. Salgının başından beri bu düşük rakamları görmedik ama şuanda maalesef korkumuz artmaya başladı. Münkü omicron vakaları ciddi tehlike oluşturuyor. Malatya’da vaka sayısı çok düşük ve henüz Omicron vakası görülmedi. Malatya’nın batı ile olan bağlantısı nedeniyle önümüzdeki günlerde bu varyantın ilimize de geleceğini düşünüyoruz. Özellikle 3. Doz hatırlatma aşılarını vatandaşların yaptırması gerekiyor. Çok hızlı yayılıyor ve hastane yükünü artıracağa benziyor ” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.