Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

DİYARBAKIR – Kuyumcular Altın Alın Dedi…

SON DÖNEMLERDE ARTAN DOLAR VE EURO KARŞISINDA VATANDAŞ, GÜVENLİ LİMANI ‘ALTINA’ YÖNELEREK YATIRIMA BAŞLADI.

29/11/2021 17:15
A+
A-

Diyarbakır kuyumcuları, ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak için yatırımcılara seslenerek güvenli liman olarak bilinen altına yatırım yapılması çağrısında bulundu.

Son dönemlerde artan dolar ve euro karşısında vatandaşların ve yatırımcıların güvenli limanı ‘altına’ yönelmesini isteyen kuyumcular, böylelikle ülke üzerinde oynanan oyunların da bozulacağını dile getirdi. Diyarbakır’da 30 yıla aşkındır kuyumculuk yapan Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, vatandaş 3 aylık süreçte dolar ve euro yerine dolara yönelerek yoğunluğun olduğunu ifade etti.

“1 kilo altın dolar ve euro karşısında 56 bin lira kazandırdı”

Yıllardır kuyumculuk mesleğinin içinde olduklarını söyleyen Yüksel, müşterilerine sürekli gördükleri şeyleri söylemek zorunda olduklarını kaydetti. Altının dolar ve euro karşısında nasıl değer kazandığının tespitinde bulunduklarını aktaran Yüksel, “Müşterilerimize, dostlarımıza hep öneriyoruz, altından şaşmayın diyoruz. Altın, dünya çapında her yerde para eder ve değer alan bir yatırımdır. Altın, şu 3 ay içerisinde sadece bir esnaf olarak tespit ettiğim, kilo başı 56 bin lira dolar ve euroya karşı daha iyi para kazandırdı. Ondan dolayı biz, bunu rahat bir şekilde söylüyoruz” dedi.

“Kesinlikle altına yönelin” tavsiyesinde bulunan Yüksel, “Altın dünya çapında değer alıyor. Altın kötü günün dostudur ve gerçekten de öyledir. Hanımın biriktirdiklerini bugün satıyor ki, bir ev değerinde para kazanmış. Hiç farkında değil. Bugün altını Türk Lirasına çevirdiğin zaman çok büyük bir miktara tekabül ediyor. Biz, bunu hep önerdik ve müşterilerimiz bizi takdir etti. Dediler ki, iyi ki biz altın aldık. Dolara karşı bakıldığı zaman çok güzel bir para kazanıldı. Bizim zaten bir yoğunluğumuz vardı. Özellikle bu fiyatların yükselmesiyle bakıyorum ki vatandaşlar, aşırı bir şekilde yoğunluk var, altına yöneliyor. Biz de onlara öneriyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.