Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Kurtuluşun 100. yılında ‘Antep Savunması’ anlatıldı

25 ARALIK GAZİANTEP’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARI KAPSAMINDA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) TARAFINDAN HAZIRLANAN ”ANTEP SAVUNMASI” KONFERANSI DÜZENLENDİ.

24/12/2021 17:45
A+
A-

25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan ’’Antep Savunması’’ konferansı düzenlendi.

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar konuşmasında Antep Savunmasındaki kahramanlıklardan bahsederek, gençlerin yakın tarihi çok okuyarak, Türkiye üstünde oynanan oyunları çok iyi idrak etmeleri gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Yakar, “Hangi branştan olursanız olun ama muhakkak tarihi okuyun. Unutmadık, unutturmayacağız! Eğer unutursak bırakın bir kaşık suyu, susuz boğarlar. Özellikle çocuklar üzerinden milli şuuru ve bilinci aşılamak zorundayız” dedi.

“100 yıl önceki oyunla şimdiki oyun aynı”

100 Yıl önce oynan oyunla 100 yıl sonra oynan oyun arasında hiçbir fark olmadığını dile getiren Yakar, “100 yıl önce Fransızlar ve İngilizler Ermenilere silah vermişti, 100 yıl sonra da Amerika Suriye’nin kuzeyinde PKK ve YPG’ye silah verdi. 100 yıl önce Sevr Anlaşmasıyla bizi Anadolu’ya tıkmak isteyenler, 100 yıl sonra da mavi vatanda, Akdeniz’de bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Siyasi irademiz, teknolojimiz, sanayi ve askeri olarak güçlü olduğumuzdan inanıyoruz ki bu vatanın karşısına çıkacak hiçbir güç yoktur. Hep söylenilir ‘Ya devlet başa, ya kuzgun leşe’. Yüz yıl önce Osmanlı’nın zayıf halinden batılı devletler, emperyalist güçler faydalanmışlardır ve Osmanlı’yı mağlup etmeye çalışmışlardır. Ama unuttukları bir şey vardı, o Türk Milleti’nin hiçbir zaman esaret olamayacağıydı” ifadelerini kullandı.

“Acı zerdali çekirdeğinden lezzet başkentine”

100 yıl önce acı zerdali çekirdeği yenilen Gaziantep’in şimdi lezzet başkent olduğunu aktaran Yakar, “İmalat-ı Harbiye’den silahları yaparken şimdi 400 bin kişinin çalıştığı 5. organize sanayiye sahip olduk. Binlerce bomba sonucu yıkılmış, harabe olmuş şehirden 450 bin mülteciye misafirlik yapacak duruma geldik. Posta güvercinlerinden TEKNOFEST’i yapan bir şehir durumuna geldik. Geçmişte başardık, şimdi de başarabiliriz. İkinci yüz yıla girdiğimizde şehir ve ülke olarak bunu yapacak gücümüz var. Yeter ki, gençlerimiz kendine güvensinler, tarihlerini okuyarak yaşantılarına devam etsinler” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.