Dolar 32,5257
Euro 34,9376
Altın 2.436,55
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 20°C

Kredi çekenlere duyuruldu; 2.865 TL para iadesi müjdesi

Kredi çekenlere duyuruldu; 2.865 TL para iadesi müjdesi
23/01/2023 15:32
A+
A-

 

Son dönemlerde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak adına bankalardan kredi çekiyor. Bankalar müşterilerden aldıkları dosya masrafı adı altındaki paralar için emsal niteliğinde bir karar açıklandı. 10 yıl içinde bankalardan kredi çekenlere duyuruldu: 2.865 TL para idesi müjdesi verildi! İşte detaylar..

Kredi çekenlere güzel haber geldi. Banaklar o parayı geri ödeyecek. Vatandaşların artan enflasyon sebebi ile geçimlerini istedikleri gibi sağlayamaması bankaların yollarını tutmasına neden oldu. Bankalar arasında yaşanan yoğun rekabet nedeni ile kredi faiz oranlarını düşüren bankalar oluşan kar kayıplarını kredi masraflarından tahsil etme yoluna giderken vatandaş mağdur duruma düşmüştü.

YARGITAY’DAN EMSAL KARAR

Bankaların kredi dosya masrafı noktasında pek çok emsal kararı bulunuyor. Ancak çeşitli isimler adı altında benzer paralar alınmaya devam ediliyor. Bankaların aldığı bu paralarla ilgili Yargıtay’dan yine emsal bir karar daha geldi. Geriye doğru 10 sene içerisinde ödenmiş olan tüm kredi masrafları için para iadesi başvurusu yapma hakkı bulunmaktadır. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin E. 2017/7144, K. 2018/10219, T. 5.11.2018 tarihli emsal nitelikteki kararı bu konuda kullanılmaktadır.

 

10 YIL İÇİNDE KREDİ ÇEKENLER ÖDEMELERİNİ NASIL ALACAK

Emsal kararı görenler ödemelerini nasıl alacaklarını merak ediyor. Söz konusu emsal karar ile geriye dönük zaman aşımı son 10 sene için uygulanmış olup tüketici mahkemesi hakem heyeti üzerinden para iadesi talebi yapılabilmektedir.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.