Categories: YEREL

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR – “Sanki bitkisel hayattaydım”

ARDAHAN (AA) – GÜNAY NUH – Ardahan'da yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatan 45 yaşındaki Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Uğur Selçuk Bayrakci, yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Bayrakci AA muhabirine, virüsün kendisinde nefes darlığıyla belirti gösterdiğini ve tedavisine bir gün hastanede, 14 gün de evde devam edildiğini söyledi.

Nefes darlığının yanı sıra terleme şikayeti üzerine Ardahan Devlet Hastanesine gittiğini ve burada yapılan testin pozitif çıktığını ifade eden Bayrakci, “Herhangi bir hastalığım ve kronik rahatsızlığım yoktu. Koronavirüse yakalandım. Hastanede ilk olarak bana oksijen verdiler. Sağlıkçılar bu süreçte bizi yalnız bırakmadılar. Fazlasıyla bize yardımcı oldular.” dedi.

Bayrakci, ilaç tedavisinin ardından nefes darlığının geçtiğini ancak halsizlik başladığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Şiddetli ağrılarım yoktu ama inanılmaz halsizlik vardı. Kolumu, ayağımı, bacağımı kaldıramıyordum. Buna bir bitkisel hayat formu diyebiliriz. Şuurum vardı ama sanki bitkisel hayattaydım. Bedenim sanki yatağa bağlıydı. Kalkamıyordum. Eşimin çok yardımı oldu. Kendisi de Kovid-19 olmasına rağmen ben de çok büyük emeği var. Kendisi şükür hafif atlattı.”

– “4 gün boyunca katı gıda alamadım”

Bayrakci, uyarıların ne kadar önemli olduğunu hastalığa yakalanınca anladığını belirterek, herkesin kurallara ve özellikle temizliğe çok önem vermesi gerektiğini aktardı.

Kovid-19'ı çok ağır atlattığını dile getiren Bayrakci, “4 gün boyunca katı gıda alamadım. Dört gün sonra gözümün önündeki tabiri caizse perde kalktı. Az da olsa kalkabildim, hareket etmeye başlayabildim. O dört gün hayatımın karanlık dönemi oldu. Kovid-19 kötü bir hastalık, Allah kimseye yaşatmasın. Sağlıklı olmasaydım belki sonuç bu şekilde olmayabilirdi.” diye konuştu.

Bayrakci, herkese koronavirüsü ciddiye almalarını ve tedbirleri elden bırakmamalarını tavsiye etti.

SancakHaber

Recent Posts

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

12 saat ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

22 saat ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

1 gün ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

1 gün ago

Sağanaklar devma ediyor; 18 ilde sarı seviye uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) gök gürültülü sağanak sebebiyle 18 ili sarı seviyede uyardı.   Sağanaklar…

1 gün ago

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme   Millî Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına…

3 gün ago