Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Korona virüs sayesinde 30 santimlik tümöründen kurtuldu

MALATYA’DA YAŞAYAN 63 YAŞINDAKİ İŞİTME VE KONUŞMA ENGELLİ YAŞLI KADIN, KORONA VİRÜSE YAKALANINCA TESADÜFEN BÖBREĞİNDEKİ 30 SANTİM BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ TÜMÖRÜ DE FARK EDİLDİ. BAŞARILI BİR AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞAN YAŞLI KADIN HEM VİRÜSÜ YENDİ HEM DE YILLARDIR DİLE GETİREMEDİĞİ HASTALIĞINDAN KURTULDU.

28/12/2021 10:50
A+
A-

Malatya’da yaşayan 63 yaşındaki işitme ve konuşma engelli yaşlı kadın, korona virüse yakalanınca tesadüfen böbreğindeki 30 santim büyüklüğündeki tümörü de fark edildi. Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan yaşlı kadın hem virüsü yendi hem de yıllardır dile getiremediği hastalığından kurtuldu.

Malatya’da yaşayan işitme ve konuşma engelli olan 63 yaşındaki Beyaz Dinler, bir süre önce korona virüse yakalandı. Bu sürede virüsü aldığı tedavilerle atlatan yaşlı kadının sonrasında çekilen tomografisinde ise böbreğinde 30 santimetre büyüklüğünde tümör fark edildi. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Üroloji Servisinde Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile böbrekteki tümöründen kurtulan yaşlı kadının sağlığına kavuştu.

İlk kez böylesine bir büyük tümör ile karşılaştıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Çelik, hastanın en büyük şanssızlığının işitme ve konuşma engeli olması nedeniyle yıllardır derdini anlatamadığını ifade etti. Korona virüs sonrası yaşlı hastanın böbreğindeki tümörün tesadüfen fark edildiğini belirten Çelik, tümörün büyüklüğünün kendilerini bile şaşırttığını söyledi.

Normalde böbrek kitlelerinin bu kadar büyük gözükmediğini ifade eden Çelik, “Hastamızın en büyük şanssızlığı hem işitme hem de konuşma engelinin olması ve derdini anlatamaması. Hastamız bir süre önce Covid-19’a yakalanmış. Covid sonrası çekilen tomografide bu kitleye rastlandı. Yaklaşık 30 cm’lik kitleyi ameliyat ile aldık. Ameliyat başarılı geçti. 2 gün yoğun bakımda kaldı. Serviste tedavisine devam ediliyor. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda 1-2 güne kadar taburcu etmiş oluruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.