GENEL

Kırıkkale’de Doğada Vaşak görüldü

Kırıkkale’de Doğada Vaşak görüldü

Kırıkkale’de yaban hayvanlarının envanterinin çıkarılması için ormanlık ve dağlık alanlara yerleştirilen fotokapanlara, halk arasında ”ormanın hayaleti” olarak bilinen koruma altındaki vaşak takıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü’nce dağlık ve ormanlık alanlardaki yaban hayvanlarının envanterinin çıkarılması için farklı bölgelere fotokapanlar yerleştirildi. Halk arasında ”ormanın hayaleti” olarak bilinen koruma altındaki vaşak, fotokapanla görüntülendi.

Geceleri avlanan bu kedi türü, hassas kulaklarıyla en düşük frekanslı sesleri bile duyarak saklanabilme yeteneğiyle “ormanın hayaleti” olarak tanınıyor. Doğada gözlenmesi oldukça zor olan bu tür etçil olup, yabani tavşan, kemirgenler, orta ve küçük memelilerle besleniyor.

Fotokapanlara takılan vaşağın yanı sıra, karaca, tilki, yaban tavşanı, kurt ve domuz gibi yaban hayvanları da doğal ortamlarında görüntülendi. Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince koruma ve kontrol, biyolojik çeşitlilik takibi ve biyolojik kaçakçılığı önleme çalışmaları sürüyor.

 

vaşak

 

Ardahan’da Vaşak görüntülendi – 24.01.2024

Ardahan’da nesli tükenme tehlikesi altında olan vaşak ve yavruları görüldü.

Nesli tükenme tehlikesinde

Nesli tükenme tehlikesi olan ve dünya genelinde koruma altında bulunan vaşak, Ardahan’ın Göle ilçesinde ormanlık alanda bir vatandaş tarafından fark edildi. Karla kaplı arazide yiyecek ararken görüntülenen vaşak ile iki yavrusu, saniyeler içinde gözden kayboldu.

 

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

6 saat ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

6 saat ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

3 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

3 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

3 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

4 gün ago