Dolar 32,4519
Euro 34,7410
Altın 2.440,77
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

KİRA FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEPLERİNİ UZMANINA SORDUK

KİRA FİYATLARINDAKİ ARTIŞIN SEBEPLERİNİ UZMANINA SORDUK
24/07/2022 16:20
A+
A-

Kira fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı İhsan Babürhan fiyat artışları ve arz talep dengeleri ile ilgili detayları açıkladı.
Kira fiyat artislarina ;mevcut konut sayısının yetersizliği ,yeni yapılacak konutlar için inşaat malzemelerinin dolara bağlı olarak maliyet fiyatlarindaki artışlar sebebi ile yapim oraninin azalmasi , enflasyonun yükselmesi gibi etkenlerin sebep olduğunu belirtti.

EV KİRA FİYATLARI DÜŞER Mİ?
Gayrimenkul Uzmanı İhsan Babürhan ; “Güzel semtlere talep fazla. Buradaki evlerde arz ve talepte denge saglanamiyor . Konut yapim maliyetlerinin yukselmesi ile birlikte insaat sektoru maalesef sekteye ugradi ve talebi karsilayamaz hale geldi.Tüm bu sebepler göz önüne alındığında konut üretimindeki yetersizliğin doğal sonucu olarak fiyatlar yükselmektedir , önümüzdeki ekonomik dengelere , alım gücünün düşmesine ve enflasyon oranındaki artışa bakıldığında ise fiyatlarin yükselmeye devam edeceğini öngörmemiz yanlis olmayacaktir .

Vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığını belirten İhsan Babürhan , “Yeni binalarda satılık talebi çok fazla, kiralık dairelere baktığımızda ise satılığa olan talepten çok daha yüksek olduğunu görmekteyiz. Fiyat artışının bir nebze önüne geçebilmek için , kentsel dönüşümlerin hızlanması ve artması ile birlikte insanların daha güzel ve yeni binalarda oturma fırsatı bulmasıyla önüne geçilebileğini düsünuyorum . Kira artışlarında 1’e 3 oranında bir artış var. Olduğundan fazla kira artışı yapan ev sahipleri var. Bu durumda piyasanın dengesini bozuyor. Bunu gören diğer daire sahipleri de kiralar yükseldi benim dairemin de kirasını yükseltelim talebi ile gelince , sürekli ve normal olmayan bir artışa sebep olmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.