Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Kebapçılığın mesleki standartları güncellendi

KEBAPÇILIĞIN MESLEKİ STANDARTLARI BELİRLENDİ

Kebapçılığın mesleki standartları güncellendi
REKLAM ALANI
03/11/2022 14:10
A+
A-

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından güncellenen “Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) Ulusal Meslek Standardı”, MYK Yönetim Kurulunca onaylanarak 30 Ekim 2022 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi tarafından yürütülen “GTO VOC-Test Merkezi Projesi” ile Kebapçı (Seviye 3) ve Dönerci (Seviye 3) alanlarında Ulusal Meslek Standardı ile Ulusal Yeterliliğinin güncellenmesi için yetkilendirilen GTO, daha önce Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan meslek standardını güncelledi.

Kebapçı mesleği standardının gastronomi şehri için önemli bir adım olduğunu ifade eden GTO MYM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Duman “Mesleki standartlar bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için gerekli bilgi ve becerileri gösteren asgari normlardır. Türk mutfağında ve Gaziantep mutfağında önemli yeri olan kebapçılık ile dönercilik mesleğinin standartlarının, normlarının belirlenmiş olması kalite, güven ve sürdürülebilirlik açısından çok önemli” dedi.

Güncelleme sürecine de değinen Duman, “Gaziantep Ticaret Odası, MYK’nin operasyon faydalanıcısı olduğu Türkiye Yeterlilikler Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Projesinin (TUYEP) hibe bileşenlerinden olan “VOC Test Merkezleri-III Hibe Programı’nda turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri sektöründe hibe almaya hak kazanmıştır. GTO MYM tarafından yürütülen proje ile odamız MYK tarafından güncelleme için yetkilendirildi. Böylece daha önce TESK tarafından hazırlanan standartlar uzmanlarca güncellendi. Güncellenen standartlar sektör temsilcilerinin ve ilgili tarafların görüş ve değerlendirmelerini alarak son haline getirildikten sonra MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Sektör Komitesine sunuldu. Komite ve ardından MYK Yönetim Kurulunca onaylanan meslek standardı 30 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Devam eden akreditasyon süreci tamamlanınca da GTO bünyesinde kurulan GUTMEB A.Ş.’de sınav ve belgelendirme hizmeti başlayacak” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.