Dolar 32,4847
Euro 34,5827
Altın 2.482,13
BİST 9.566,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 17°C

Kazara kendini vuran genç Türkiye’de nadir yapılan üreter plase ameliyatı ile 10 yıl sonra sağlığına kavuştu

KAZARA KENDİNİ VURAN GENÇ TÜRKİYE’DE NADİR YAPILAN ÜRETER PLASE AMELİYATI İLE 10 YIL SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

02/03/2022 12:05
A+
A-

Diyarbakır’da 10 yıl önce 16 yaşındayken köpeklerin kavgasını ayırmak isterken kazara kendini vurup idrar yollarında sorun oluşan 26 yaşındaki Mehmet Balaman, gittiği birçok hastanede sağlığına kavuşamazken, başvurduğu özel hastanede 10 yıl sonra eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır’da 2012 yılında köpeklerin kavgasını gören ve elinde bulunan pompalı tüfeğin kabzasıyla köpekleri ayırdığı sırada pompalı tüfeğin ateş alması sonucu kasığında yaralanan Mehmet Balaman (26), kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan Balaman, taburcu edildikten sonra idrar yollarında zedelemeden dolayı bir hortum yardımıyla idrarını yapmaya başladı. İdrar yollarındaki zedelemeden dolayı birçok hastaneye başvuran Balaman, 10 yılda gördüğü hiçbir tedaviden sonuç alamadı. Diyarbakır Memorial Hastanesi’ne başvuran Balaman, yapılan ameliyatla, yanağından alınan dokunun idrar yollarına nakili ile sağlığına kavuştu.

“6 saat süren zorlu bir operasyon sonunda gelen sevinç”

Balaman’ın ameliyatını yapan Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılıç, Mehmet’in ailesiyle kendisine başvurduğunu söyledi. Hastanın, 10 yıl önce ateşli silah yaralanması sonucu idrar çıkış kanalı kopmuş bir vaziyette olduğunu belirten Kılıç, “Hasta birçok hastaneye başvurmuş fakat doku tamiri yapılamaması nedeniyle başarılı bir operasyon yapılamamış. Buraya geldiğinde yaptığımız araştırmalarda işimizin zor olacağını biliyorduk. Türkiye’de nadiren yapılan ürete plase ameliyatını yanak dokusundan aldığımız bir doku parçasını alarak idrar çıkış kanalını tamir yaptık. 6 saat süren zorlu bir operasyon sonucunda hastaya bir ay boyunca sondaj taktık ve sondajı çektikten sonra 10 dakikalık heyecanlı ve umutlu bir bekleyiş oldu. Ardından Mehmet gözündeki o sevinç ile ışıkla geldi. ‘Hocam idrarımı yapabiliyorum’ dedi. İdrar yapmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu o anda bizde kendisine anlamış olduk. Hastamız 10 yıl sonra normal bir insan gibi idrar yapmış oldu. Kendisinin adına bizlerde sevindik” dedi.

Başından geçen olayı anlatan Mehmet Balaman ise, olayın 2012 yılında gerçekleştiğini ifade etti. Ateşli silah nedeniyle yaralandığını hatırlatan Balaman, “Köpekler kavga ettiği sırada onları ayırmak için elimde bulunan pompalı tüfeğin kabzasıyla ayırmaya çalıştım ve o esnada tüfek ateş aldı. Pompalı tüfeğin ateş alması nedeniyle saçmalar kasıklarıma isabet etti. Olayın ardından ilk operasyonu Diyarbakır’da geçirdim., İstanbul’da 3 operasyon geçirdim. 2’si açık 3 ameliyat oldum ve 10 yıldır gitmediğim sağlık kurumu kalmadı ama bir türlü eski sağlığıma kavuşamadım. En son Fatih hocamıza denk geldik. Ameliyatımı yaptı ve çok şükür başarılı geçti. Kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.