Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Kazakistan basın heyeti AA’yı ziyaret etti

ANKARA (AA) – Kazakistan basın heyeti, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının …

Kazakistan basın heyeti AA’yı ziyaret etti
05/04/2021 11:19
A+
A-

ANKARA (AA) – Kazakistan basın heyeti, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının organizasyonunda, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Aida Balayeva'nın Türkiye ziyaretinde beraberindeki heyette yer alan Kazak basın mensupları, AA Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu tarafından ağırlandı.

Kazak heyetinde, Kazinform Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Askar Umarov ile Kazakistan Televizyon ve Radyo Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İlkhamzhan İbragimov yer aldı.

Kazinform Uluslararası Haber Ajansı Genel Müdürü Askar Umarov, AA'nın 101. kuruluş yıl dönümünü tebrik etti. AA'yla ortak çalışmalarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Umarov, “AA, dünyadaki en büyük haber ajanslarından biri.” dedi.

Kazakistan'ın bağımsızlığının 30. yılının Türkiye için arz ettiği önemin farkında olduklarını kaydeden Umarov, bağımsızlıklarını kazandıkları ilk dönemde merhum Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ziyaretinin ülkeleri için çığır açtığını dile getirdi.

Umarov, Kazinform'un tarih portalı gibi hizmetler de sunarak faaliyetlerini çeşitlendirmeye ve güçlendirmeye devam ettiğini anlattı.

Kazakistan Televizyon ve Radyo Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı İbragimov da Kazakistan'ın bölgesel ve ulusal kanal yelpazesi hakkında bilgi verdi.

Kazakistan Televizyon ve Radyo Kurumunun 14 bölgesel ve 4 ulusal kanala sahip olduğunu belirten İbragimov, Kazakistan ulusal televizyonunun, ülkede en fazla izlenen kanal olduğunu kaydetti.

Mutanoğlu, görüşmede, AA'nın uluslararası haber faaliyetleri, örgütlenmesi ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin son derece güçlü olduğunu ve AA'nın Kazakistan haberlerine çok önem verdiğini kaydeden Mutanoğlu, bunun bir nişanesi olarak AA'ya Abay Kunanbay habercilik ödülü verildiğini anımsattı.

Mutanoğlu, Kazakistan ile medya alanındaki tecrübe paylaşımını artırmak ve diyaloğu daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Görüşmede, AA ve Kazak basın kuruluşları arasındaki iş birliği fırsatları değerlendirilerek ortak proje imkanları ele alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.