Dolar 32,6002
Euro 34,7940
Altın 2.410,15
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Kardeşini HDP’den isteyen abla 4 yıldır evlat nöbetinde

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINCA DAĞA KAÇIRILDIĞINI İDDİA EDEN AİLELERİN HDP İL BİNASI ÖNÜNDEKİ EVLAT NÖBETİ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR.

12/10/2022 10:10
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Çocuklarının HDP aracılığıyla PKK terör örgütüne teslim edildiğini söyleyen aileler, farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek 3 Eylül 2019’da HDP il binası önündeki evlat nöbetini bin 136’ncı gününde de sürdürüyor.

4 yıldır kardeşi Süleyman Çetinkaya için evlat nöbetinde olan abla Zekiye Bozdağ, çocuklarıyla birlikte kar kış demeden kardeşi için nöbet tuttuğunu söyledi. 17 yaşındayken kardeşinin dağa kaçırıldığını ifade eden Bozdağ, “4 yıldır HDP’nin kapısında evlat nöbeti tutuyoruz. Kardeşim 17 yaşındayken HDP gençlik kolları aracılığıyla kandırılıp dağa kaçırıldı. Bu 4 yıldır ben burada kardeşimi bekliyorum. Bizim Türk-Kürt diye bir sonumuz yoktur. Kardeşim dağa kaçırıldıktan sonra HDP il binasından görüntüleri çıktı” dedi.

Kardeşine teslim olması için çağrıda bulunan Bozdağ, “Ben buradan kardeşime dönmesi için sesleniyorum. Senin dedeni 1995 yılında PKK’lılar şehit etti. Sen neye dayanarak PKK’lıların içine katılıyorsun. Seni kandırdılar ve sen de bunu iyi biliyorsun. Çoluk çocuğumla gelip HDP il binasının önünde senin dönmen için nöbet tutuyorum. Kar kış demeden 4 yıldır senin yolunu gözlüyorum. Seni alana kadar bir yere gitmeyeceğim. Teslim olmaya belki korkuyorsundur. Sana söylüyorum, ceza diye bir şey yok. 38 aile evladına kavuştu. Hiçbirine ceza verilmedi. Devlet sana sahip çıkacak. Devletimize teslim ol” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.