Categories: YEREL

‘Kantinbüs’ kantini bulunmayan köy okulları için yollarda

Elazığ’da kantini bulunmayan köy okulları için hayata geçirilen Kantinbüs, köy köy dolaşarak öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor.

Kantin İş -Sen Elazığ Şubesi, kırsal kesimlerdeki kantini bulunmayan okullarda kantin hizmeti sunulması için harekete geçti. Bu çerçevede bir minibüs alındı. Yeniden tasarlanarak kantine dönüştürülen minibüse Kantinbüs ismi kondu. Faaliyete başlayan Kantinbüs’ün bugünkü durağı Mollakendi İlkokulu oldu. Teneffüse çıktıklarında Kantinbüs’ü karşılarına gören minikler büyük sevinç yaşadı. Sıraya giren öğrenciler, çizdikleri resimleri Kantin İş-Sen Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldırım’a vererek ücretsiz hamburger ve içecek aldı. Büyük mutluluk yaşayan öğrenciler, Kantinbüs’ün her zaman gelmesini istedi.

Kantinbüs hakkında bilgi veren Kantin İş-Sen Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldırım, “Kantin-İş Senin Kantinbüs projesi bugün çok şirin bir beldemiz olan Mollakendi beldesine geldi. Bugün burada öğrencilerimize buluştuk. Kendilerine ücretsiz ürünleri dağıttık. Mutluyuz ve heyecanlıyız. Böyle bir projeyi ilimize sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Buradaki çocuklarımızın keyfi inanılmazdı. Kantinbüs, kantini olmayan köy okullarına gitmeye devam edecek” dedi.

Çok mutlu olduğunu dile getiren öğrencilerden Süleyman Yumuşakkaya, “Kantinbüs geldi. Bize ekmek arası köfte verdi. Yanlarında içecekler verdi. Çok beğendik. Merakla bekliyorduk. Onlar için resim çizdik” diye konuştu.

Öğrencilerden Zeliha Kaya ise, “Kantinbüs geldi. Bize hamburger, süt verdi. Bizde onlara hediye verdik. Çizdiğimiz resimleri ve boyadığımız ürünleri onlara verdik. Çok sevindik” şeklinde konuştu

SancakHaber

Recent Posts

Teknoloji odaklı ihracat 500 milyon dolara ulaştı

Türk Firmalarının teknoloji odaklı ihracatı 500 milyon dolara ulaştı Sancak Haber - Ankara Bakan Kacır,…

2 saat ago

Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı

İletişim Başkanlığı'ndan "Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı" iddialarına açıklama geldi.     İletişim Başkanlığı’ndan…

14 saat ago

Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak

Özel: Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısında konuşan…

14 saat ago

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor   PROJENİN İLK ETABININ DEVREYE GİRMESİYLE İŞLENECEK…

1 gün ago

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

1 gün ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

1 gün ago