Dolar 32,4477
Euro 34,4513
Altın 2.489,61
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 16°C

KAHKAHA TERAPİSİNİ DUYDUNUZ MU?

KAHKAHA TERAPİSİNİ DUYDUNUZ MU?
02/03/2022 09:00
A+
A-

KAHKAHA TERAPİSİNİ DUYDUNUZ MU?

Hayat akıp geçerken sizce sonuç mu önemli yoksa süreç mi diye sormak istiyorum? Hiç düşündünüz mü? Şimdi bir dakikalığına gözlerinizi kapatın ve o çok istediğiniz ev, araba ya da iş için verdiğiniz emekleri düşünün sonuç da istediğinizi aldınız peki süreçte neler oldu… Ne kadar kendinizin ve sevdiklerinizin farkındaydınız, kimleri kırdınız, hiç güldünüz mü ya da kahkaha attığınız anlar oldu mu? Ya da çekilin başımdan işim var benim amaçlarım ve hedeflerim var diye mi söylendiniz?

Bir gün bir köpek Elazığ’dan yola çıkmış ve İstanbul’daki arkadaşlarını görmeye gidecek yol planı da hazır, kendini yormadan yavaş yavaş gidecek Malatya’ya gittiğinde oradaki yabancı köpekler kovalamış orada mola vermeden Kayseri’ye geçmiş. Orda da kovalamışlar ve bir haftalık süre sonunda İstanbul’daki arkadaşlarını görmeyi bekleyen köpeğimiz arkadaşlarının yanına 3 günde gitmiş arkadaşları merakla neden bu kadar hızlı geldiğini sorduklarında bir çırpıda anlatmış ve pat diye düşüp ölmüş…  Bir düşünelim hadi beyin jimnastiği yapalım biz nasılız?  Geçen zamanın, bir fincan kahvenin ne kadar farkındayız, yaşadıklarımız… İlişkilerimiz… Kaçtıklarımız… Kovaladıklarımız.

Aslında hayat sonuç değil süreçtir değerli dostlar anı biriktirmek  anda olmaktır, hayat yolculuğunda sürecimizi iyileştirmek yani daha kaliteli ve  farkında olarak yaşamak için çok özel bir eğitimden bahsetmek istiyorum;  benimde Eğitmeni olduğum Kahkaha Terapisinden namı diğer bir adıyla Kahkaha Yogasından.

Yoga denmesinin sebebi değerli dostlar yogadaki nefes egzersizlerinin kullanılması; 1995 yılında Hindistan’da Hintli bir doktor olan Dr.Madan Kataria tarafından bulunan bu yöntem kanser dâhil birçok hastalığın iyileştirilmesinde tedavi sürecine ek alternatif bir yöntem olarak kullanılıyor. Bir gün Dr. Madan ‘’ Hasta gözüyle hastalık’’ kitabının yazarı omurilik felçli Norman Cousin’nın kitabını okuyor ve kitapta yazan 2 saatlik uyku için 10 dakika komik videolar izliyorum cümlesinden etkilenerek , araştırmalarına hastanede devam ediyor kanser hastalarından bir kısmına komik fıkralar anlatıyor gözlemleri sonucu gülen kişilerde daha hızlı iyileşme gözüküyor ,Dr.Madan Kataria hastalarının gelişim sürecindeki gelişmeyi fark edince süreci kısaltmaya ve zenginleştirmeye yönelik yaptığı çalışmalar sonucunda da  gülme egzersizleri ve nefes tekniklerini harmanlayıp bulduğu bir sistemdir. Kahkaha terapisi şu an 120 ülkede 10.000 den fazla kahkaha kulüpleri vardır. Kahkaha yogasının felsefesidir. Çocuk Sevinci ve Hareket Duyguyu Oluşturur konseptidir.  Ve misyonu Dünya Sağlığı ve Barışı…

Bu konuda yazılmış 4 tane doktora tezi vardır, kahkaha yogası hiç bir neden olmadan atılan kahkahaların gerçeğe dönüşme sanatıdır. Faydaları ise vücut kimyamızı ve duygu durumumuzu değiştiriyor. Stres düzeyini azaltıyor, bağışıklık sistemi güçlendiriyor, kandaki oksijeni artıyor, mutluluk hormonlarını çalıştırıyor, dolaşım sistemi güçlendiriyor, tansiyona- diyabete iyi geliyor, kanser hastaları üzerinde yapılan çalışmalarda kanserli hücrelere çok iyi geldiği ispatlanmıştır aynı zamanda yağ yakımını hızlandırdığı için çok değerli. Diyafram nefesini çalıştıran ağrıya ve acıya iyi gelen çok kısaca deneyimlemeniz gereken yararlı bir teknik. Çocuklara yaşlılara yetişkinlere kurumlara kısacası toplumun tüm profillerine her yerde uygulanan bir yöntem kahkaha yogası, bununla beraber değerli dostlar anda kalıp zindelik sağlıyor. Ve bildiğiniz gibi anda kaldığımız sürece frekansınız yükselir ve dilek kapıları açılır.

Şimdi size etik değerleri yüksek koçluk mesleğinde ünvanlamada hızlı adımlar atmış bir kurumdan bahsetmek istiyorum CTOS akademi; İzmir’de 2021 yılında MEC(Master Exclusive Coach) Kutsal Köse ve Profosyonel Koç PCC  İbrahim Şentürk  tarafından kurulan  Ctos (coaching talks organization system)  akademinin açılımına baktığımızda C:Kapsayıcılık T:Çatı O:Evrenin bütünselliği S:Sistem; bünyesinde ünvanlama sürecinde olan koçlara eğitimler vermektedir bununla beraber liderlik ve iş koçluğu, eğitim koçluğu, takım ve grup koçluğu gibi eğitimlerde verilmekte olup

Kahkaha Yogası Eğitimleri de Mart ayında başlayacaktır Gülen😊 bir Türkiye için bende varım diyorsanız kahkaha yogası Lideri olup sizde kendi seanslarınızla gülmeyi kahkahayı yaygınlaştırmak için @ctos_academy  veya  @mucizesirlarcom ile irtibata geçebilirsiniz  paylaşmak güzeldir, gülmeyi ve kahkahaları paylaşmak ise hem çok güzel hem çok özeldir değerli dostlar  aklınızda bulunsun mutlu olduğumuz için gülmüyoruz güldüğümüz için mutlu oluyoruz bir mucizedir içten gülmek….

Meslek Belgeli Koç-Radianced Regresyon Uzmanı- Kahkaha Terapisi Eğitmeni

Fehime Dilek Necmioğlu

İnstagram : mucizesirlarcom

Mail: mucizesirlarcom@gmail.com

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.