Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

MALATYA – Kadınlar birlik oldu, siparişlere yetişemiyor

KADINLAR KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİ, ŞİMDİ SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

22/12/2021 10:05
A+
A-

Malatya’da kadınlar bir araya gelerek kooperatif çatısı altında birleşerek yufka üretimine başladı. Makineli sisteme geçerek üretim yapan kadınlar, siparişlere yetişemiyor.

Malatya’da yaşayan ev kadınları geçen yıl Kadın Girişim Kooperatifi kurarak, kooperatif çatısı altında birleşti. Birlikte hareket eden kadınlar hem girişimcilik, hem üretim marifetlerini sergiliyerek, aile bütçekilerine katkı sağlıyor. Kooperatif Başkanı Ayşe Uzun Kayış, Malatya’da yufkacılıktan gelen 7 kurucu kadınla birlikte olup, unlu mamuller ile ekonomiye katkıda bulunmaya başladılar. Kayış, hem aile bütçelerine katkıda bulunduklarını, hem de vatandaşların doğal ekmek yemelerine sebep olduklarını belirterek, “Kooperatifleşmenin sayesinde bir araya geldik ve yufka üretimine başladık. Ayrıca erişte yapıyoruz. Siparişlere yetişemeyince makineleştik ve yufkalarımızı artık el değmeden üretiyoruz. Üretim kapasitemiz günlük 7 bin ekmek oldu. Bu rakamı elde yaparak sağlamamız imkansızdı. Bir hayalimiz gerçek oldu” ifadelerini kullandı. Resmi kurum ve kuruluşların güvenini kısa sürede kazandıklarına dikkat çeken Kayış, “Onların yaptığı incelemeler ve denetimlerde tam puan aldık. Tutulan olumlu raporlar neticesinde ilde ihracatçılar birliğine kayıt yaptıran ilk kadın girişim kooperatifi olduk” dedi.

Kayış, “Ticaret Bakanlığı’nın hibe desteğinden, iki projeden faydalandık, makina ekipman ve teknik personel desteği alarak işe başladık ve günden güne büyüdük. Yolumuzu açan bizi yalnız bırakmayan ve kadınlara destek veren Cumhurbaşkanımı Tayı Erdoğan’a minnettarız ve teşekkür ediyoruz. Emine Erdoğan’ı da kadın kooperatifimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.