Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Kadına yönelik şiddeti sokak performansı ile protesto ettiler

TUNCELİ BELEDİYESİ TİYATRO GRUBU, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ PROTESTO ETMEK İÇİN SOKAK PERFORMANSI SERGİLEDİ. BİR KADININ GELİNLİK GİYDİĞİ ETKİNLİKTE BABA, EŞ, KOMŞU, ABİ KILIĞINDA VE SİYAHLAR İÇİNDEKİ 4 ERKEK DE KADINI İPLERLE ESİR ALDI. ETKİNLİĞİN SONUNDA ÜZERİNDE “Z KUŞAĞI” YAZAN BİR ÇOCUK KADINI SARAN İPLERİ MAKASLA KESEREK KADINI ESARETTEN KURTARDI.

09/06/2022 12:00
A+
A-

Tunceli Belediyesi tiyatro grubu, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için sokak performansı sergiledi. Bir kadının gelinlik giydiği etkinlikte baba, eş, komşu, abi kılığında ve siyahlar içindeki 4 erkek de kadını iplerle esir aldı. Etkinliğin sonunda bir çocuk kadını saran ipleri makasla keserek kadını esaretten kurtardı.

Kadına yönelik şiddetin en az olduğu illerin başında gelen Tunceli’de belediye tiyatro grubu oyuncuları yeraltı çarşısı üzerinde tiyatro etkinliği ile kadına yönelik şiddeti anlattı. Etkinlikte baba, eş, komşu, abiyi canlandıran ve siyahlar içindeki 4 erkek kadını bağladıkları iplerle esir aldı. Kadın iplerden kurtulmaya çalışırken bir çocuk elindeki makasla ipleri keserek kadını esaretten kurtardı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören etkinliğin sonunda bir konuşma yapan tiyatro grubu yönetmeni Yılmazcan Şare, “Bizlerin talebi kadına yönelik şiddetin durdurulması için acilen yasal düzenlemeler yapılıp uygulamaya geçirilmelidir. Yeni yetişen genç nesillerin bu konuda gerekli eğitim altyapısının oluşturulması gerekiyor. Yine toplumsal bilinç ve hassasiyetin oluşturulması için gerekli olan ne varsa yapılmalıdır. Yaşama hakkı elinden alınmış bütün kadınların önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.