Categories: GENEL

Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis göreve başladı

İSTANBUL (AA) – Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis, Kadıköy Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törenle yeni görevine başladı.

Törene Fener Rum Patriği Bartholomeos, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Vlasis, Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakan Yardımcısı Zeta Makri, Sen Sinod Meclisi Genel Sekreteri Peder Grigorios ve Ukrayna, Kudüs, İskenderiye Ortodoks Kilisesi temsilcileriyle Türkiye'deki Hristiyan toplum temsilcileri ve Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan katıldı. Törende ayrıca bazı yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Patrik Bartholomeos tarafından yönetilen törende dualar edildi. Sen Sinod Meclisi Genel Sekreteri Peder Grigorios törende yaptığı konuşmada, meclisin aldığı yeni görev değişimi kararını okudu.

Patrik Bartholomeos konuşmasında, Kadıköy Metropolitliği'nin Ortodoks dünyasındaki öneminden bahsederek, davetlilere Adamakis'in özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Adamakis ile çalışmaktan memnuniyet duyacağını dile getiren Bartholomeos, iyi dilek ve başarı temennisinde bulundu.

– “Artık ben de bir Türkiyeliyim”

Sen Sinod Meclisi tarafından alınan kararla Fransa Metropolitliği görevini bırakarak Türkiye'ye gelen Emmanuel Adamakis de konuşmasını Türkçe, Yunanca, Fransızca ve İngilizce yaptı.

Girit'te doğduğunu, Yunanistan, Fransa ve ABD'de okuduğunu, Belçika ve Fransa'da görev yaptığını anlatan Adamakis, şunları söyledi:

“40 yıllık ruhani hayatımı artık İstanbul'da, Ekümenik Patrikhanemizin bulunduğu bu
asil şehirde Kadıköy Metropoliti olarak devam edeceğim. Vatandaşlığa beni kabul eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne şükranlarımı sunarım. Artık ben de bir Türkiyeli, bir İstanbullu ve bir Kadıköylüyüm. Beni aranıza kabul ettiğiniz ve bugünkü törene teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı
teşekkür ederim. Yeni görevimi en iyi şekilde yapabilmem için hepinizin dualarına ihtiyacım var. Yeni ve umutlu bir yolculuğa başlıyoruz. Barış, sevgi, anlayış ve diyaloğun hakim olduğu bir dünya için el ele vereceğiz.”

SancakHaber

Recent Posts

İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi

İstanbul'da 7 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.   İstanbul’da kaza; 7 araç birbirine girdi…

7 saat ago

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda 611 oyla partinin genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.   İYİ…

13 saat ago

Ankara’da kuvvetli yağış bekleniyor

Ankara Valiliği, bugün kent genelinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.   Valilik uyardı; Ankara’da kuvvetli yağış…

13 saat ago

Şimşek: KDV artışı yapılmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV artışı yapılmadığını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin…

1 gün ago

Arının dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır

Arı'nın dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır Antalya’da düzenlenen "Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı"…

1 gün ago

Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor

Rusların askeri tıpta kullandığı mucize cihaz Türkiye’de; Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor Nikarich firması Yönetim Kurulu…

1 gün ago