Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis göreve başladı

İSTANBUL (AA) – Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis, Kadıköy Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törenle yeni …

Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis göreve başladı
REKLAM ALANI
20/03/2021 12:48
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis, Kadıköy Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törenle yeni görevine başladı.

Törene Fener Rum Patriği Bartholomeos, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Konstantinos Vlasis, Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakan Yardımcısı Zeta Makri, Sen Sinod Meclisi Genel Sekreteri Peder Grigorios ve Ukrayna, Kudüs, İskenderiye Ortodoks Kilisesi temsilcileriyle Türkiye'deki Hristiyan toplum temsilcileri ve Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan katıldı. Törende ayrıca bazı yabancı misyon temsilcileri katıldı.

Patrik Bartholomeos tarafından yönetilen törende dualar edildi. Sen Sinod Meclisi Genel Sekreteri Peder Grigorios törende yaptığı konuşmada, meclisin aldığı yeni görev değişimi kararını okudu.

Patrik Bartholomeos konuşmasında, Kadıköy Metropolitliği'nin Ortodoks dünyasındaki öneminden bahsederek, davetlilere Adamakis'in özgeçmişi hakkında bilgi verdi. Adamakis ile çalışmaktan memnuniyet duyacağını dile getiren Bartholomeos, iyi dilek ve başarı temennisinde bulundu.

– “Artık ben de bir Türkiyeliyim”

Sen Sinod Meclisi tarafından alınan kararla Fransa Metropolitliği görevini bırakarak Türkiye'ye gelen Emmanuel Adamakis de konuşmasını Türkçe, Yunanca, Fransızca ve İngilizce yaptı.

Girit'te doğduğunu, Yunanistan, Fransa ve ABD'de okuduğunu, Belçika ve Fransa'da görev yaptığını anlatan Adamakis, şunları söyledi:

“40 yıllık ruhani hayatımı artık İstanbul'da, Ekümenik Patrikhanemizin bulunduğu bu
asil şehirde Kadıköy Metropoliti olarak devam edeceğim. Vatandaşlığa beni kabul eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne şükranlarımı sunarım. Artık ben de bir Türkiyeli, bir İstanbullu ve bir Kadıköylüyüm. Beni aranıza kabul ettiğiniz ve bugünkü törene teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı
teşekkür ederim. Yeni görevimi en iyi şekilde yapabilmem için hepinizin dualarına ihtiyacım var. Yeni ve umutlu bir yolculuğa başlıyoruz. Barış, sevgi, anlayış ve diyaloğun hakim olduğu bir dünya için el ele vereceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.