Dolar 32,5522
Euro 34,9049
Altın 2.427,38
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 24°C

Jandarmadan torbacılara şafak operasyonu: 63 gözaltı

ŞANLIURFA’DA UYUŞTURUCU SATICILARINA YÖNELİK ŞAFAK OPERASYONUNDA 63 ZANLI GÖZALTINA ALINIRKEN, EVLERDE YAPILAN ARAMADA İSE ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE İLE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ.

26/10/2022 09:45
A+
A-

Şanlıurfa’da torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik komando destekli düzenlenen şafak operasyonunda 63 zanlı gözaltına alınırken evlerde yapılan aramada ise çok sayıda uyuşturucu madde ile silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, torbacı olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak operasyonu düzenledi. Jandarma komando ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 3 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan şahısların kaldığı 63 adrese şafak vakti eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Uyuşturucu madde ile silah ele geçirildi

Toplam 13 ilçede gerçekleştirilen operasyonda daha önceden belirlenen evlere giren ekipler narkotik köpeklerinin yardımıyla arama yaptı. Aramalarda 1 kilo 100 gram esrar maddesi, bin 12 adet uyuşturucu hap, 11 gram eroin, 100 gram metamfetamin maddesi, 250 kenevir bitkisi, 9 adet ruhsatsız tabanca, 8 av tüfeği ile bu silahlara ait 530 mermi, 79 adet gümrük kaçağı cep telefonu, bin 500 adet gümrük kaçağı sigara, hassas terazi ve uyuşturucu kullanma aparatları ele geçirildi.

Operasyonu tuğgeneral yönetti

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran’ın bizzat yönettiği “Kökünü Kurutacağız” operasyonunda gözaltına alınan 63 zanlı karakola götürülürken İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da komutanlığa giderek operasyona destek verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.