Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

İstanbul’da tapudaki çevrim içi başvuruları il geneline yayacak çalışmalar son aşamasına geldi

İSTANBUL (AA) – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, halen İstanbul'un 10 ilçesinde “web-tapu …

İstanbul’da tapudaki çevrim içi başvuruları il geneline yayacak çalışmalar son aşamasına geldi
12/03/2021 15:00
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, halen İstanbul'un 10 ilçesinde “web-tapu” ve “Alo 181” üzerinden çevrim içi yapılabilen başvuruların tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması ve fiziki işlem başvurularının sona erdirilmesine yönelik çalışmaların son aşamasına gelindiğini duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamada, 2020 yılında İstanbul'un 39 ilçesindeki Tapu Müdürlüklerinde çeşitli niteliklerde 1 milyon 250 bin civarında işlem gerçekleştirildiği ve 5 milyona yakın vatandaşa hizmet verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu süreçte konut kredisi faizlerinde yaşanan düşüşün de etkisiyle tapu işlemlerinde aşırı yoğunluk yaşandığı, Kovid-19 salgınının aynı döneme denk gelmesinin de bu yoğunluğun azaltılması için birtakım tedbirleri zorunlu kıldığı vurgulandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, başvuruların internet yoluyla alınabilmesi amacıyla “web- tapu” ve “Alo 181” uygulamalarının hayata geçirildiği hatırlatılan açıklamada, “Ancak alınan önlemlere rağmen, eksik bilgi ve belgeyle yapılan başvurular ve randevu gün ve saatlerine riayet edilmemesi gibi nedenlerle Tapu Müdürlüklerimizde zaman zaman yoğunluklar yaşandığı gözlemlenmektedir.” ifadelerine yer verildi.

İşlem yoğunluğunun azaltılması için halen İstanbul'un 10 ilçesinde “web-tapu” ve “Alo 181” üzerinden çevrim içi alınan başvuruların tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların son aşamasına geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Web-tapu ve Alo 181 üzerinden yapılan başvurularda yığılma ve zaman kayıplarına neden olan DASK, vekaletname ve emlak beyan değerleri gibi verilerin ilgili kurumlardan çevrim içi temin edilmesine yönelik çalışmalarımız, içinde bulunduğumuz mart ayı sonu itibarıyla tamamlanacaktır. Ülkemizde ilk kez bir ilin tamamını kapsayacak şekilde İstanbul ilimizde hayata geçirilecek bu uygulama ile işlem sahipleri web-tapu ve Alo 181 üzerinden zaman mefhumu gözetmeksizin başvuru yapabilecek, ilgili kurumlardan belge alınması ve evrakın tapu müdürlüklerine verilmesi sürecinde emek ve zaman kaybı önlenecektir. Web-tapu ve Alo 181 uygulamasından beklenen faydanın elde edilmesi için işlem sahiplerinden randevu saatlerine uymalarını ve gerekli bilgileri eksiksiz beyan etmelerini bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.