Categories: GENEL

İsrail askerleri Batı Şeria’da 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail askerleri Batı Şeria’da 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

KUDÜS (AA) – İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria‘da kenger toplayan 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldıktan bir süre sonra serbest bıraktı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, yaşları 8 ile 12 arasında değişen 3’ü kardeş 5 Filistinli çocuk El Halil kenti yakınlarındaki Mesafer Yatta kırsalında kenger toplamaya çıktı.

Kenger toplayan Filistinli çocuklar, Mesafer Yatta yakınındaki yasa dışı Havat Ma’on Yahudi yerleşim biriminde ikamet eden yerleşimciler tarafından bölgeden kovuldu.

Daha sonra Yahudi yerleşimcilerce çağrılan İsrail askerleri, bölgeye gelerek 5 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.

İsrailli insan hakları kuruluşu B’Tselem tarafından olaya ilişkin yayınlanan görüntülerde, İsrail askerlerinin Filistinli çocukları zorla gözaltına aldığı görüldü. Askerlerin gözaltı sırasında ağlayan Filistinli çocuklara aldırış etmemesi de dikkati çekti.

Öte yandan İsrail ordusu basın ofisinden AA muhabirine yapılan yazılı açıklamada, çocukların “özel araziye” girdikleri savunuldu.

Açıklamada, askerlerin Filistinli çocukları yakındaki bir polis merkezine götürdüğü ve bir süre sonra serbest bıraktığı kaydedildi.

SancakHaber

Recent Posts

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda 611 oyla partinin genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.   İYİ…

1 saat ago

Ankara’da kuvvetli yağış bekleniyor

Ankara Valiliği, bugün kent genelinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı.   Valilik uyardı; Ankara’da kuvvetli yağış…

2 saat ago

Şimşek: KDV artışı yapılmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV artışı yapılmadığını duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemenin, işletmelerin…

20 saat ago

Arının dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır

Arı'nın dirisi de ölüsü de şifa kaynağıdır Antalya’da düzenlenen "Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı"…

21 saat ago

Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor

Rusların askeri tıpta kullandığı mucize cihaz Türkiye’de; Vücudu baştan aşağı iyileştiriyor Nikarich firması Yönetim Kurulu…

21 saat ago

ODTÜ’de Öğrencilere Hüseyin Can Güner’den destek

ODTÜ’de Öğrencilerinin Rektörlük önündeki oturma eylemine Hüseyin Can Güner’den destek   ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenliği’nin…

1 gün ago