Categories: GENEL

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yanık’tan Fransa’ya Kınama

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yanık’tan Fransa’ya Kınama

Fransa’da Eğitim Bakanı Gabriel Attal, devlet okullarında öğrencilerin ‘abaya’ olarak adlandırılan tesettür giysilerinin okullarda giyilmesinin yasaklandığını duyurdu.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ise, Fransa Eğitim Bakanlığının söz konusu kararını kınayan bir paylaşımda bulundu.

Başörtüsü Yasağından Sonra Abaya Yasağı

Fransa’nın 2021 yılı Nisan ayında, kamusal alanda başörtüsü yasağı ile gündeme geldiğini hatırlatan Milletvekili Yanık, söz konusu tutumu din ve vicdan özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirdi.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Aykırı

“Fransa’nın din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlama ısrarı devam ediyor! Kamusal alanda başörtüsü yasağından sonra şimdi de Fransa Eğitim Bakanlığı, ‘abaya’ olarak adlandırılan giysilerin okullarda giyilmesini yasaklamaya hazırlanıyor.” diyen Yanık, kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. Maddesine aykırı olduğuna dikkat çekti.

 

“Jakobinizmin İfadesi”

Fransa Eğitim Bakanlığının söz konusu tutumdan vazgeçmesi gerektiğini belirten Yanık, paylaşımında, “Kendi kendisine, ‘özgürlükler ülkesi’ unvanı veren Fransa’da mezkûr karar ancak sekter jakobinizmin ifadesi olabilir. Bu tutumu kınıyor; Fransa’yı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 9. Maddesinde garanti alınan din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine uymaya davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

SancakHaber

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

16 saat ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

16 saat ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

3 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

3 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

3 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

4 gün ago