Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

GAZİANTEP – Bir Daireyi 15 Kişiye Satmışlar…

AYNI APARTMANLARDAKİ EVİ YÜZLERCE KİŞİYE SATILDIĞI İDDİASI

04/12/2021 17:15
A+
A-

Gaziantep’te Yükseliş Turan Yatırım adlı bir inşaat firmasının Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde inşası devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kişiye sattığını iddia eden vatandaşlar, isyan etti. Yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, mağdur edildiklerini söyledi.

Yükseliş Turan Yatırım adlı bir inşaat firmasının Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallelerinde inşası devam eden apartmanlardaki her daireyi 2 ila 15 kişiye sattığını iddia eden vatandaşlar, firma önünde eylem yaptı. Mağdur edildikleri için yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, firma yetkililerine ulaşamadıklarını söyledi. İddiaların sorulacağı firma yetkililerine ise ulaşılamıyor.

“ Benim dairemi benden başka 15 kişiye daha satıldığını öğrendim”

Almak istediği dairenin daha sonradan 15 kişiye daha satıldığını öğrendiğini belirten mağdur Meryem Aslan, “ Yeditepe ve Beylerbeyi Projeleri adı altında aynı daireleri aklınıza gelmeyecek sayıdaki insanlara sattılar. 3-5 Bin TL demeden insanların yastık altı birikimlerini ellerinden alıp ev sahibi olma vaadiyle kandırdılar. İnsanlar 2014 yılından bugüne kadar para vermişler ne zamanki evimiz nerede dediklerinde ise firma yetkilileri türlü bahanelerle insanları kandırmış. Biz devletimizden yardım istiyoruz. Çıksınlar, saklanmasınlar biz açıklama bekliyoruz. Benim dairemi benden başka 15 kişiye daha satıldığını öğrendim” ifadelerini kullandı.

“İkimize aynı evi satmışlar”

Aynı evi aldıklarını tesadüfen fark ettiklerini söyleyen 2 kadın ise , “1 yıl önce 3+1 daire aldık. Aynı evi bir başka tarihte ablaya satmışlar. Merkezlerine gidiyoruz ancak her yer kapalı. Kimseyle muhatap olamıyoruz. Kimse daireniz şu zaman teslim olacak bile demiyor ve telefonlarını da açmıyorlar. Paralarımızı vermiyorlar. Mağdurlar olarak bir grup kurduk ve evraklarımızı oradan paylaştık. Tesadüfen ikimizin de aynı evi aldığı ortaya çıktı” dediler.

“Başımızı sokacak evimiz olsun istedik”

Ev sahibi olma umuduyla para yatırdığını ancak dolandırıldığını belirten mağdur Hacı Çiçek, “Ben de yaklaşık 1 yıl önce firmanın Beylerbeyi Mahallesinde inşası devam eden projeden 2+1 daire almak istedim. 40 bin TL ödeme yaptım ama 30 bin, 300 bin, 200 bin TL veren insanlarda var. Bu insanlar emeğini vermiş oraya bu hayatta emekten üstün bir şey yoktur. İnsan emeğini bir umuda bağlar bizde başımızı sokacak evimiz olsun istedik. Bu adamlar bizi dolandırdı. Bunun adı düpedüz dolandırmaktır. Beylerbeyi ve Yeditepe Mahallerinde inşaatlar var. Toplamda şuana kadar 100 kişiyiz ama belki daha fazlayızdır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.