Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

İnönü Üniversitesinde seçmeli derslere bağımlılıkla mücadele eklendi

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK PSİKİYATRİSİ ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNATÖRÜ DOÇ. DR. İLKNUR UCUZ, BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE DUYARLILIK İSTEDİ

İnönü Üniversitesinde seçmeli derslere bağımlılıkla mücadele eklendi
REKLAM ALANI
23/10/2022 09:50
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, seçmeli ders havuzuna “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” dersi eklendiğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nü ve faaliyetlerini İletişim Fakültesi öğrencilerine anlattı. Ucuz, bağımlılıkla mücadelenin çok basit bir süreç olmadığını vurgulayarak “Bağımlılıkla mücadele bir hekimin sorunu değil ya da bir psikoloğun, bir sağlık çalışanının sorunu değil. Bağımlılıkla mücadele tüm toplumun sorunu. Bu yüzden hepimizin duyarlı olması gerekiyor ve çevremizde bağımlı bireyler varsa tedavi için en kısa sürede en uygun yerlere yönlendirmeliyiz. “Bağımlılıkla mücadelede hepimiz duyarlı olmalıyız” dedi. Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün üniversite öğrencilerini hedef aldığını ve temel amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Ucuz, “2022 yılında Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün kurulum aşaması gerçekleşti. Sonrasında uzmanlık komisyonlarımız belirlendi. Her uzmanlık komisyonumuzda sorumlu öğretim üyelerimiz var. Öğretim üyelerimizin yanı sıra öğrencilerle iletişimi daha da arttırmak için mutlaka bir öğrencimiz her komisyonda görevli. Hatta bu sene bağımlılıkla mücadele için öğrenci topluluğu kurma hedefimiz var. Bizim koordinatörlük olarak temel hedefimiz bağımlılığa başlamadan önce öğrencilerimizde farkındalık oluşturarak onları maddeden ya da bağımlılıktan korumak, bağımlılığa geçiş sürecine engel olmak, bu konuda onları bilgilendirmek, bu konuda faaliyetlerde bulunmaktır” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün daha çok eğitim faaliyetleri düzenlediğini belirten Ucuz, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için koordinatörlüğün daha çok faaliyet gerçekleştireceğini söyledi.

Ucuz “Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü çatısı altında yer alan altı komisyonlarımız kendi faaliyet planlarını çıkarıyor. Her komisyonun kendi etkinlikleri, faaliyetleri olacağı gibi koordinatörlüğün de faaliyetleri var. Yıl içerisinde mutlaka eğitim panelleri olacak, doğa yürüyüşü ve bisiklet turu gibi farklı farklı etkinliklerle öğrencilerimizin dikkatini çekmek hedefimiz” dedi.

Ucuz, Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü’nün öğrencileri bilgilendirmek amacıyla İnönü Üniversitesi seçmeli ders havuzuna “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” dersini eklediklerini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.