Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Horting sporunun tanıtımı ve gelişimi için çalışmalar devam ediyor.

Horting sporunun tanıtımı ve gelişimi için çalışmalar devam ediyor.
REKLAM ALANI
22/01/2022 12:12
A+
A-

Ukrayna’nın Milli Sporu olan Horting Sporunun, Türkiye’de oynanması,tanıtılması ve geliştirilmesi adına Horting federasyonu tarafından ülke genelinde çalışmalar devam ediyor.

Şırnak dahil olmak üzere 47 ilde yapılanması tamamlanarak, bu illerde görev alacak temsilcilerde belirlenmeye başlandı. Horting Federasyonu Başkanı Muhsin Türk tarafından yapılan açıklamada; “Ülkede yeni bir federasyon kurarak yeni bir spor branşı başlattıklarını ifade etti. Ukrayna milli sporu olan horting kendi içinde 8 branşı olan teknik açıdan çok zengin bir spor branşıdır. 4 yaşından başlayarak her yaştaki sporseverlerin keyifle yapabileceği ve aynı zamanda eğlenebileceği bir spordur. Sporculara disiplin, ahlak, analitik düşünme, hızlı karar verme ve mücadele etme yeteneği kazandırmaktadır.”dedi.

2021 yılında federasyon olan Horting branşı ülkemizde 47 ilde yapılanması tamamlanmış olup, il temsilcileri atamaları gerçekleştiriliyor. 4 bölgede ise bölge başkanları ataması yapıldı.4-5-6 Mart tarihlerinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılacak olan Horting hakem ve antrenör seminerleri ile ülkemizde horting branşı start almış olacak. Ukrayna’dan gelecek olan alanlarında uzman hakem ve antrenörlerin katılacağı seminer ile birlikte ülkemizde uzman hakem ve antrenörler yetiştirilecektir. Horting geleneksel savunma sporlarının geliştirilmiş versiyonları olarak birçok farklı stili ile dört yaş üstü herkesin yapabileceği, fizyolojik ve zihinsel gelişim sağlayan; aynı anda da eğlendiren bir spor branşı. Karma bir tekniği olan Horting, içerisinde kendine özgü halleri ile; Taekwondo, Kung-fu, Judo, Güreş, Muaythai gibi sporların bilinen en etkili tekniklerinin yanı sıra, yine kendine özgü halleri ile okçuluk ve atıcılık stillerini de barındırıyor.”diye konuştu.

Türk Ekip Ukrayna’da

Horting Federasyonu Başkanı Türk; “02-07 Şubat  tarihleri arasında Kiev’e 15 kişilik ekiple Antrenör ve hakem semineri için gideceklerini söyleyen federasyon başkanı Muhsin Türk çok yoğun bir yapılanma içinde olduklarını 24-27 mart tarihleri arası horting Avrupa şampiyonası için çok çalışacaklarını ve ülkemize altın madalya kazanıp bayrağımızı göndere çektireceklerini İstiklal marşımızı tüm dünyaya dinleteceklerini söyle Ekim ayin Antalya’da yapılacak olan Horting dünya kupası içinde Türkiye’ye bu büyük organizasyonu veren Horting World federasyonu’na teşekkür ederim” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.