Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

HKÜ’lü öğrencilerden Türk Kültürüne büyük katkı

HKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN TÜRK KÜLTÜRÜNE BÜYÜK KATKI

20/02/2022 10:25
A+
A-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Sakine Hakkoymaz öncülüğünde HKÜ’de öğrenim gören birinci sınıf öğrencileri tarafından bölgede unutulmaya yüz tutmuş mani, ninni, fıkra ve tandır hikayeleri derlenerek kitap haline getirildi.

Hakkoymaz, ‘Gaziantep Mani, Ninni, Fıkra ve Tandır Hikayeleri’ ismini verdiği kitabını, Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı Okuyan Çocuk Şenliği Kitap Fuarı’na katılan çocuk okuyucularına imzaladı. İmza töreni öncesinde ‘Gaziantep Tandır Masalları’ konulu bir söyleşi gerçekleştiren ve ailelere çocuklara masal anlatması gerektiğini belirten Hakkoymaz, “Teknoloji dönemindeyiz. Maalesef çocuklarımız tablet, telefon, bilgisayarla çok iç içeler. Aslında biz yetişkinlerde de durum çok farklı değil. Telefonumuzu evde unuttuğumuzda ya da telefonumuzun şarjı bittiğinde kendimizi dünyadan izole olmuş gibi hissediyoruz. Artık teknolojinin getirdiği dijitalleşmeyi yaşıyoruz. Bulunduğumuz yüzyılda akıllı telefon, akıllı tablet, akıllı cihaz var. Çocuklarımızı bu dijitalleşmeden kurtaramıyoruz. Önceden tandır etrafında toplanan aile üyelerinde biz olma bilinci vardı. Ne zaman ki bizler masallardan uzaklaştık biz olma bilincinden de uzaklaştık ve ben olma duygusu hepimizde ağır basmaya başladı. Teknoloji bize bir takım kolaylıklar sağlayabilir ama maalesef teknolojinin etkisiyle birlikte çocuklarımızın dikkat seviyeleri, dinleme becerileri çok zayıf çünkü içinde bulundukları teknolojik çağdan kaynaklanıyor. Çocuklarımızın dinleme becerilerini geliştirmek, dikkat seviyelerini arttırmak, sabırlı birer yetişkin ve cesur olmasını istiyorsak çocuklarımıza masal anlatmalıyız. Çünkü masalın sonu mutlu son ile biter. Masal kahramanı hep kazanır” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen adayı öğrenciler, çocuklara ‘Ayağına Diken Batan Serçe’ tandır masalını anlattı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.