Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C

HKÜ Uluslararası Öğrencilerin teknolojik çalışmalarına destek oluyor

AVRUPA’NIN ÇEŞİTLİ ÜLKELERİNDEN GELEREK, HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ) ÖĞRENCİLERİ İLE BİRLİKTE, GİRİŞİMCİLİK BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK ALAMDA ORTAK FAALİYETLER YÜRÜTEN AVRUPA DAYANIŞMA PROJESİ (ESC) KAPSAMINDAKİ GÖNÜLLÜ GENÇLER, BU YIL SAMSUN’DA YAPILACAK TEKNOFEST YARIŞMALARININ “EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİLER” KATEGORİLERİNDE KALYON GARAJ PROTOTİPLEME VE GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ’NDE GELİŞTİRDİKLERİ 3 PROJEYLE YER ALACAKLAR.

18/02/2022 10:50
A+
A-

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelerek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri ile birlikte, girişimcilik başta olmak üzere birçok alamda ortak faaliyetler yürüten Avrupa Dayanışma Projesi (ESC) kapsamındaki gönüllü gençler, bu yıl Samsun’da yapılacak TEKNOFEST yarışmalarının “Eğitim Teknolojileri ve İnsanlık Yararına Teknolojiler” kategorilerinde Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi’nde geliştirdikleri 3 projeyle yer alacaklar.

“Reaching Young Entrepreneurs in Gaziantep” isimli Avrupa Dayanışma Projesi kapsamında İtalya, Rusya, Gürcistan ve Ukrayna’dan HKÜ’ye gelen 10 öğrenci, iki ay boyunca farklı öğrenci toplulukları ile bir araya gelerek, yürüttükleri projeler ile tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerliliği bulunan Youthpass sertifikası almaya hak kazandı. Öğrencilerden Medea Abramishvili “Adventure of The Ball/Topun Macerası”, Semtin Fast ise “Instagram: Bazarfilters ve Intelligent Valve System/ Akıllı Valf Sistemi” projeleri ile 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’de HKÜ’nün TEKNOFEST takımları arasında yer alacaklar.

Yaptıkları çalışmaları sergileyen ve sunum yapan 10 misafir öğrenciye HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola tarafından Youthpass sertifikaları verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.