Dolar 32,5286
Euro 34,9326
Altın 2.438,75
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 20°C

Hizan’ın taş evlerinin sonbahar güzelliği

BİTLİS’İN HİZAN İLÇESİNDE TARİHE MEYDAN OKUYAN TAŞ EVLER, GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR.

23/11/2021 10:15
A+
A-

Bitlis’in Hizan ilçesinde tarihe meydan okuyan taş evler, sonbahar ile birlikte görenleri hayran bırakıyor.

Hizan ilçesine bağlı taş evlerden oluşan köyler, sonbaharla birlikte eşsiz manzara oluşturuyor. Çoğu, derin vadiler arasındaki yamaçlara kurulu yaklaşık 300 yıllık çok katlı tarihi taş evlerden oluşan köyler, son zamanlarda yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Köylerdeki taş evlerin sonbahar renkleriyle bütünleştiği eşsiz manzara, özellikle doğa fotoğrafçılarının ve gezginlerin ilgisini çekiyor.

Doğa fotoğrafçıları, her yıl sonbahar ayında buraya gelip bu güzellikleri fotoğrafladıklarını söylediler. Taş evler, 10-15 yıl öncesine kadar daha güzel bir görünüm verdiklerini ifade eden fotoğrafçılar, “Son yıllarda çatılı evler bu güzelliği bozuyor. Devlet bu gibi tarihi evleri koruma altına alarak turizme kazandırılmalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.