Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Halk Oyunları Gençler Kategorisi Finali Şahinbey’de başlıyor

HALK OYUNLARI GENÇLER KATEGORİSİ TÜRKİYE FİNALİ, YARIN GAZİANTEP’İN ŞAHİNBEY İLÇESİNDE BAŞLIYOR. ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE 23-24 TEMMUZ TARİHLERİNDE ŞAHİNBEY KONGRE VE SANAT MERKEZİ’NDE DÜZENLENECEK OLAN FİNAL YARIŞMALARINDA 35 ŞEHİRDEN 891 YARIŞMACI YARIŞACAK.

22/07/2022 22:40
A+
A-

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yarın başlayacak olan Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali öncesinde düzenlenen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Vatandaşları oyunları izlemeye davet eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali, yarın Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde başlıyor. Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23-24 Temmuz tarihlerinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan final yarışmalarında 35 şehirden 891 yarışmacı yarışacak. Yarışmaya katılan takımlar kortej yürüyüşü düzenledi. Şehreküstü Konakları’ndan başlayıp Balıklı Meydanı’nda son bulan yürüyüşe halk oyunları takımları ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu ve Vali Yardımcısı Muhammet Önder’in yanı sıra protokol üyeleri katıldı. Davul ve zurnalar eşliğinde coşkuyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşü halktan da büyük ilgi gördü. Kortej yürüyüşünde esnafı ve halkı selamlayan Başkan Tahmazoğlu, vatandaşları Halk Oyunları Gençler Kategorisi Türkiye Finali’ni izlemeye davet etti.

“Ormanları koruyup geleceğe taşımalıyız”

Başkan Tahmazoğlu, oyunlara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Oyunlarda 35 şehirden 891 yarışmacının cumartesi ve pazar günü dereceye girmek için yarışacağını belirten Tahmazoğlu, “Bizde kendilerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bütün yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum. Bu vesileyle yaz dönemine girdik. Geleceğimiz ciğerimiz olan ormanlarımızı korumamız gerekiyor. Çünkü ormanları koruyup geleceğe taşımamız lazım. Biz Şahinbey Belediyesi olarak şimdiye kadar 4 milyonun üzerinde ağaç diktik. Boş alanları ağaçlandırdık ama ağaçlandırılmış alanların da korunması gerekiyor. Ormanlar için daha hassas davranmalıyız” diye konuştu.

Kortej yürüyüşü sonunda “Yarınlara nefes olalım, ormanlarımızı koruyalım” pankartı açan yarışmacılar orman yangınlarına dikkat çekti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.