Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Hakkari’de “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programı düzenlendi

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Atatürk Kültür …

Hakkari’de “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” programı düzenlendi
REKLAM ALANI
12/03/2021 14:36
A+
A-

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

2021'in 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin birçok etkinlik düzenleyeceklerini belirten Akbıyık, şunları kaydetti:

“Milletimizin vatan ve bayrak sevgisi özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden haksızlıklara karşı dimdik ayakta duruşunu ve yeniden var olma mücadelesinin simgesidir İstiklal Marşı. İstiklal Marşı'nda medeniyetimizin en mümtaz değerleri bulunur. İstiklal Marşı Türkiye'nin her bir köşesinde bu milletin, bu toprakların ilelebet varlığını sürdürebilmesi için silahı ile bileği ile duaları ile ekmeği ile insanlarımızın en saf en temiz duygularını yansıtır.”

Sinevizyon gösterimi ve öğrencilerin şiir okuduğu program, tiyatro gösterisi ve ödül töreni ile son buldu.

Programa, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.