Categories: GENEL

Hakkari’de anaokulu öğrencileri sağlık çalışanları için etkinlik düzenledi

HAKKARİ (AA) – Hakkari'de bir anaokulunun öğretmen ve öğrencileri, yeni tip koronavirüs (Kovid -19) ile mücadelede özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla etkinlik düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yeni Mahalle'deki Berçelan Anaokulu, Kovid-19 ile mücadelede ön safta yer alan sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına dikkati çekmek için etkinlik yapmaya karar verdi.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle “Sağlıklı okulumda bahara merhaba” etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrenciler, okulda ortopedi, ameliyathane, laboratuvar ve Kovid-19 bölümü oluşturdu.

Etkinliğe katılan sağlık görevlileri, hemşire kıyafeti giyen çocuklara el hijyeni, karantina, sağlık hizmetlerinin nasıl sunulduğunu ve söz konusu bölümlerdeki çalışmaları uygulamalı anlattı.

Renkli geçen etkinlikte öğrenciler, keyifli zaman geçirdi.

Okul Müdürü Esra Çergel Ocak, etkinliğin amacının, salgın döneminde farkındalık oluşturmak ve okul öncesindeki çocukların hastanelerin işleyişi hakkında bilgi edinmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çocukları mutlu ve zinde görmekten mutluluk duyduklarını belirten Ocak, “Sağlıklı nesillere ihtiyacımız var. Etkinlik hem sağlık çalışanları hem de öğretmen ve öğrencilerimiz için bir moral oldu. Bu tür etkinliklerin daha çok yapılması gerekiyor.” dedi.

SancakHaber

Recent Posts

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

7 saat ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

7 saat ago

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

1 gün ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

2 gün ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

2 gün ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

2 gün ago