Dolar 32,5180
Euro 34,7833
Altın 2.420,34
BİST 9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 27°C
Az Bulutlu
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C

“Hacı Bayram Veli Müzesi”ne büyük ilgi…

“Hacı Bayram Veli Müzesi”ne büyük ilgi…
06/11/2022 23:06
A+
A-

Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Hacı Bayram Veli Müzesi”ne büyük ilgi… Müze adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Hacı Bayram Veli Müzesi açıldığı günden bugüne çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. Hacettepe Mahallesi Koyungözü Sokak’ta bulunan, geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılan müzeye başkentliler adeta akın etti.
“ANKARA’YA DEĞER KATTI”
Ankara’nın çok anlamlı bir müze kazandığını, Hacı Bayram Veli Müzesi’nin Ankara’ya değer kattığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Ecdadımızın yadigarı olan önemli eserleri ve kültürel değerleri, gelecek nesillere sapasağlam ve yakışacak bir şekilde aktarabilmek için elimizden ne gelirse yapıyoruz.” dedi.
“BU EŞYALAR İLK KEZ BİR MÜZEDE SERGİLENİYOR”
Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram Veli’ye ait eşyaların ilk defa bir müzede sergilendiğinin de altını çizen Başkan Balcı “Müzede, Hacı Bayram Veli’nin tasavvuf anlayışı, ekolü ve yaşam felsefesi ile, yaşadığı dönemdeki Ankara’nın hayranlık uyandıran kent tarihi ve ahilik kültürü ele alınıyor. Ankara Etnografya Müzesi’nde yıllardır koruma altında bulunan Hacı Bayram Veli Koleksiyonu, ilk kez bir müzede sergileniyor. Bu özel eserleri yakından görmek isteyen herkesi, bu anlamlı müzeyi ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.